El Consell d'Infants treballarà aquest curs per millorar el reciclatge a la ciutat


  • Comparteix:

El Consell d'Infants el formen una trentena d'alumnes de 17 escoles diferents

El Consell d'Infants el formen una trentena d'alumnes de 17 escoles diferents

El Consell d'Infants de Sant Cugat s'ha constituït oficialment aquest dimecres amb l'encàrrec de treballar aquest curs per millorar el reciclatge a la ciutat. Els 34 nens i nenes de 5è i 6è de primària que formen aquest òrgan consultiu, representants de 17 escoles santcugatenques, abordaran la qüestió en diverses sessions de treball fins al juny i elaboraran un seguit de conclusions i propostes a l'Ajuntament. L'alcaldessa i presidenta del consell, Mercè Conesa, ha assegurat que la ciutat 'ha de millorar' per arribar 'com a mínim al notable' en matèria de reciclatge.

Aquesta és ja la setena edició del Consell d'Infants, que enguany té la missió d'explorar vies per a potenciar el reciclatge i la reutilització de residus. Conesa ha reconegut la influència de l'última campanya de sensibilització de l'Agència Catalana de Residus a l'hora de triar el tema, i confia que el consell aportarà 'idees pràctiques' i 'accions concretes'.

Mercè Conesa

Reciclatge útil. Primer a casa, amb la separació per contenidors. Però hem de fer més coses. Hem de saber què podem fer amb els residus.


El Consell d'Infants està format per 34 alumnes dels centres Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d'Alba, Collserola, Gerbert d'Orlhac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L'Olivera, Pins del Vallès, Santa Isabel, Thau, Viaró, Pureza de María i CreaNova. Els vicepresidents d'enguany seran Anita Castro, de l'Escola La Floresta, i Isaac Rius, del Thau, que explica per què repeteix al Consell després de l'experiència de l'any passat.

Isaac Rius

Estic molt content de formar part del Consell d'Infants perquè tinc moltes ganes de donar la meva opinió sobre la nostra ciutat i em sembla molt bona idea que els nens puguin donar la seva opinió.


Balanç de la passada edició

La constitució del curs 2017-18 també ha servit per informar de les accions que ha emprès el consistori per a donar resposta a les conclusions de l'últim Consell d'Infants, que va abordar la problemàtica del 'bullying'. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que més de 70 mestres de secundària han participat en sessions de formació a càrrec d'un expert en prevenció de l'assetjament escolar, que s'ha obert un servei d'assessorament a les escoles per a casos concrets, que s'han programat activitats de sensibilització als alumnes i també cursos de formació a monitors de menjador, de lleure i esportius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.