El Quinto de Nadal, pendent de la decisió de 35 entitats


  • Comparteix:

Cal Temerari decidirà en una assemblea amb la participació de 35 entitats de la ciutat si organitza enguany el Quinto de Nadal. L'entitat organitzadora manté en suspens aquesta cita nadalenca, després que l'Ajuntament hagi decidit organitzar enguany la Festa de Cap d'Any, però creu que és una 'decisió de ciutat'. Per això ha convocat les entitats que han donat suport a la campanya impulsada des de Cal Temerari 'Les festes populars les fem les entitats! Torneu-nos el Cap d'Any!' el 12 de desembre a dos quarts de vuit del vespre.

Des de l'Ajuntament expliquen que la intenció de municipalitzar la Festa de Cap d'Any s'ha de desvincular del Quinto, ja que en aquest últim cas es tracta d'una activitat que es pot considerar de cultura popular. En el cas de la Festa de Cap d'Any, però, el consistori té la intenció d'obrir un concurs públic l'any vinent i per això enguany ha decidit assumir la seva gestió.

Cal Temerari, però, assegura que no se sent còmode participant en les activitats de l'Envelat, que organitza el consistori. Per l'entitat, l'Ajuntament 's'ha apropiat' d'una festa que fa quatre anys que organitzen i s'ha negat a cedir un espai o escoltar la seva proposta per coorganitzar l'esdeveniment. Ho ha explicat el membre de Cal Temerari, Julià Mestieri.

Julià Mestieri

Fa quatre anys que organitzem aquesta activitat i fins ara ha estat un acte d'entitat. No demanem organitzar un Cap d'Any específic, sinó un espai públic.


Tot i que enguany l'Ajuntament assumeix la Festa de Cap d'Any, ara Cal Temerari ha de decidir què farà amb el Quinto, ja que l'entitat l'havia deixat en suspens com a reacció a l'organització de la festa del 31 de desembre. Finalment, la decisió recaurà en els organitzadors i 35 entitats més, com ha avançat la membre de Cal Temerari, Anna Coromines.

Anna Coromines

Decidirem en assemblea el 12 de desembre amb les 35 entitats que han signat el manifest.


A més, des de l'entitat demanen a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que intervingui en aquest conflicte i posi 'seny'. De moment, Cal Temerari ha convocat una nova acció de protesta, una concentració a la plaça d'Octavià aquest divendres. La protesta coincideix amb l'encesa de llums de Nadal i està previst un llançament de guixes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.