L'estiu passa per Sant Cugat sense deixar cap rastre d'incendis


  • Comparteix:

En total,s'ha cremat 0'3 Ha de matolls, la xifra més baixa dels darrers anys

En total,s'ha cremat 0'3 Ha de matolls, la xifra més baixa dels darrers anys

La campanya de prevenció d'incendis forestals d'aquest estiu ha estat tot un èxit. Així ho demostra el fet que, durant aquests darrers mesos, s'han cremat només 0'3 hectàrees de matolls, la xifra més baixa dels darrers 30 anys. Des de l'Ajuntament s'ha valorat molt positivament la tasca feta pels diferents agents implicats en la prevenció i s'ha destacat també l'elevat grau de conscienciació ciutadana.

Passats els mesos d'estiu, la campanya de prevenció d'incendis forestals arriba a la seva fi i ho fa amb xifres molt positives. En total, durant aquests mesos s'han cremat al municipi 3.500 metres quadrats de matolls, és a dir, quasi 7.000 metres quadrats menys que l'any passat, quan es van cremar 1,5 Ha.

Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, aquest és el balanç més positiu dels darrers 30 anys.

Eduard Pomar

Aquest any, veient els resultats, ens trobem amb la situació més benigna des de fa aproximadament 20 o 30 anys.Un factor important ha estat el temps, i també les actuacions preventives.


Una altra dada rellevant és que la superfície cremada ha estat, en la seva gran majoria, de matolls i que, per tant, no s'han perdut arbres.

Als factors climàtics cal afegir-hi l'esforç fet per les administracions, el Consorci del Parc de Collserola i els diferents cossos de seguretat. El tinent d'alcalde no ha volgut oblidar però la conscienciació dels ciutadans, que aquest any ha estat especialment rellevant, coincidint amb el desè aniversari dels incendis de la Floresta i les Planes que l'any 1994 van cremar 135 Ha. De bosc.

Eduard Pomar

Jo crec que la gent està bastant sensibilitzada i sobretot perquè aquest any hem reordat els incendis de fa 10 anys a la Floresta i les Planes.


Recordem que aquest any l'Ajuntament ha invertit 330.000 euros a les tasques de prevenció d'incendis forestals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.