Dos aparcaments dissuasoris i el tall de la Rambla del Celler, novetats en la mobilitat per Nadal a Sant Cugat


  • Comparteix:

Dos aparcaments dissuasoris amb un bus llançadora, el tall de la Rambla del Celler i la conversió de les places del carrer de Cèsar Martinell en un aparcament de bicicletes durant els dies de l'Envelat de Nadal són les novetats en mobilitat per Nadal a Sant Cugat. La tinenta d'alcalde de l'àrea, Cristina Paraira, ha explicat, durant la roda de premsa de presentació del Nadal, que la voluntat és treure cotxes del centre urbà i promocionar la mobilitat sostenible. Paraira també ha detallat l'enllumenat de Nadal, que enguany tindrà en les campanes de la plaça d'Octavià el seu principal atractiu.

Serà la primera vegada que es prova aquest sistema d'aparcaments dissuasoris, que se situaran a la zona d'estacionament de l'estació de Rodalies i a la nau de Valoriza, a prop de la deixalleria. Per acostar-se al centre, l'Ajuntament posarà un autobus llançadora gratuït amb aturades al carrer de la Torre i a la Rambla del Celler. Així, es vol donar alternatives a circular amb cotxe pel centre, com ha explicat la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Fins ara no ho havíem fet mai. Serà gratuït per intentar fer el canvi d'hàbits d'anar deixant el vehicle a casa i provar altres maneres d'arribar a la ciutat.


Als voltants de l'Envelat, la Rambla del Celler es tallarà durant les festes nadalenques i el carrer de Cèsar Martinell s'habilitarà com a aparcament de bicicletes.

Enllumenat
L'encesa de llums serà, com és habitual, l'1 de desembre i la distribució serà similar a la d'altres anys. La novetat principal seran les campanes de la plaça d'Octavià, que oferiran un espectacle nadalenc visual i sonor als passejants del Nadal santcugatenc.

Els llums s'encendran com sempre cap a dos quarts de sis de la tarda i enguany s'apagaran abans, cap a les deu, en protesta per l'empresonament dels membres del govern cessat i dels 'Jordis'.

Seguretat
El Nadal santcugatenc no variarà gaire respecte a anys anteriors, amb els dispositius Neula i Tió de control de seguretat en joguines i instal·lacions elèctriques i l'operació Grèvol de prevenció de robatoris. També hi haurà dispositius especials per la nit de Cap d'Any i la Cavalcada de Reis, a més de les eleccions. Arran de l'alerta jihadista, es col·locaran obstacles a les entrades de les zones vianantitzades, com es va fer l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.