46 entitats participen en un Nadal que vol consolidar l'Envelat a Sant Cugat


  • Comparteix:

46 entitats participaran en les activitats nadalenques a la ciutat, que arrenquen aquest divendres i que creixen en pressupost fins els 400.000 euros. L'Ajuntament vol que aquest any sigui el de la consolidació de l'Envelat, que es farà del 27 de desembre al 4 de gener, després de recuperar-lo l'any passat, i per això vol aprofundir en el caràcter familiar de les activitats. Entre les propostes, seguiran treient el cap les més tradicionals com les nadales al carrer, el concurs de pessebres, Pedra i Sang i el Quinto, que Cal Temerari encara no ha confirmat però que està entre les activitats del programa.

L'Ajuntament valora el nombre d'entitats que han participat en l'elaboració de la programació d'enguany i ha redistribuït l'Envelat a partir de l'experiència de l'any passat, quan hi van passar 20.000 persones. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat que van quedar satisfets amb la prova de l'any passat.

Carmela Fortuny

L'any passat va ser una recuperació de prova que pensem fermament que enguany havíem de consolidar.


Aquest espai serà escenari d'una de les activitats que ha aixecat més polseguera, la festa de Cap d'Any, que enguany organitza el consistori. L'objectiu és unificar la festa per adults amb la de joves a l'Envelat, en dos espais clarament diferenciats. Els santcugatencs Freak Out seran els encarregats d'amenitzar la festa i el 40% dels beneficis de la barra aniran destinats a un projecte social que es decidirà a la Taula del Tercer Sector.

L'activitat que es renovarà en més profunditat serà la cavalcada de Reis, que encara està pendent dels últims detalls. Ja es pot confirmar però que hi haurà carrosses noves per a Ses Majestats i que canviarà el recorregut per fer-la passar per carrers més amples.

El Quinto, protagonista
Representants de Cal Temerari han assistit a la presentació i han lamentat que no se'ls 'hagi convidat tot i organitzar una de les activitats', el Quinto, que, de fet, mantenen encara en suspens. Els membres del casal han aprofitat per reiterar el seu posicionament respecte al Cap d'Any i han detallat la protesta que volen fer divendres coincidint amb l'encesa de llums de Nadal. Han assegurat que tindrà caràcter 'festiu' i que es repartiran guixes entre els assistents a l'acte i s'explicarà la situació.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha insistit en els arguments que ja va presentar al ple de novembre i ha reiterat que la festa de Cap d'Any no és patrimoni de Cal Temerari i que calia treure-la a concurs.

Carmela Fortuny

És una festa privada, amb ànim de lucre i el què s'ha de fer és treure-la a concurs. Esperem que Cal Temerari s'hi presenti l'any que ve i el guanyi amb transparència.


Fortuny també ha explicat que per l'Ajuntament el Quinto es farà i que, de fet, han negociat aquest mateix dimecres amb Cal Temerari els detalls del Quintet infantil, que debutarà aquest any amb una sessió el 29 de novembre.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.