La proposta d'urbanització de l'avinguda Baixador arriba amb crítiques veïnals en participació i mobilitat


  • Comparteix:

Proposta d'urbanització per a un dels trams de l'avinguda

Proposta d'urbanització per a un dels trams de l'avinguda

L'avantprojecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador, a Valldoreix, s'ha presentat aquest dimecres a l'EMD davant una setantena de veïns, alguns dels quals han reclamat més canals de participació i una visió global de la mobilitat al territori. La proposta de l'Ajuntament aposta per la pacificació del trànsit i la mobilitat sostenible, amb voreres amples, carril bici, zones enjardinades i trams d'un sol sentit de circulació, tot plegat a partir de les conclusions i inquietuds recollides durant el procés participatiu.

Per donar resposta als dubtes generats en la reunió, l'EMD farà una exposició pública de l'avantprojecte durant les properes setmanes, tan presencial com al seu portal web, i els tècnics han recordat que el procés de debat i propostes ciutadanes continua obert abans de la presentació del projecte final.

Duran Arquitectes ha dissenyat el projecte. L'arquitecte Pau Duran ha explicat que la nova urbanització fuig de ser una via ràpida i aposta per un caràcter residencial.

Pau Duran

Baixar velocitats, donar protecció als habitatges, connectar per sobre la riera i garantir la continuïtat prioritzant sempre la mobilitat peatonal i de bicicletes.


Alguns veïns han expressat discrepàncies i dubtes sobre el procés participatiu i han reclamat que cal consensuar criteris de mobilitat per a tot el territori abans d'executar un projecte d'aquesta envergadura. En canvi, d'altres veïns han defensat la feina feta fins ara. Així resumeix les tensions viscudes el veí de l'avinguda del Baixador Josep Vázquez.

Josep Vázquez

Gent que viu a Baixador diu que no ha rebut res, mentre que altres sí i estan participant a la taula de seguiment. Penso que la intenció del procés de participació és bona però els mecanismes fallen una mica.


Malgrat les dificultats per fixar terminis concrets, el president de l'EMD, Josep Puig, demana 'confiança i flexibilitat', i apunta que el projecte definitiu s'hauria de presentar durant els primers mesos de 2018. L'Ajuntament va fixar el 2019 com a termini de finalització de les obres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.