Els veïns de Can Borrull es deslliuren de pagar les quotes de la urbanització, que s'inicia al desembre


  • Comparteix:

Veïns de l'associació administrativa cooperativa de Can Borrull, en una imatge d'arxiu

Veïns de l'associació administrativa cooperativa de Can Borrull, en una imatge d'arxiu

Els veïns de les 65 finques afectades per la urbanització de Can Borrull no hauran de pagar quotes per sufragar la iniciativa. L'adjudicació a la baixa del projecte ha fet possible que l'aportació prevista per la Diputació cobreixi íntegrament el cost de les obres, pressupostades ara en 1,6 milions. Al desembre començaran els treballs amb la previsió de culminar, a finals de 2018, el projecte d'urbanització, que suposarà la legalització del barri.

A principis de 2016, els veïns ja van assolir una primera reducció, de 823.000 a 178.000 euros, fruit d'un càlcul a la baixa del 30% de Territori en les propostes d'adjudicacions d'obra i de la partida de lliure disposició. Ara, i després d'afrontar sis retards en l'inici d'obres, els veïns tancaran l'any amb l'entrada de les màquines al barri gairebé 12 anys després de l'aprovació definitiva de la modificació del PGM al sector.

La proposta de l'empresa adjudicatària, Artifex Infraestructuras, rebaixava de 2,6 milions a 1,6 el cost de la urbanització. Una xifra que permet a la Diputació cobrir la totalitat del projecte amb la seva subvenció d'1,8 milions. Una reconfiguració del finançament que deixa fora l'abonament de les quotes veïnals, així com el de les aportacions de l'Ajuntament (237.000 euros) i de la partida de lliure disposició (400.000 euros).

Escoltem la representant de l'Associació de Veïns de Can Borrull i dels Veïns per la Unificació de Can Borrull, Puri Moreno, i el president del consell de barri de les Planes, Joan Puigdomènech.

Puri Moreno/ Joan Puigdomènech

Ara el que falta és veure-ho després d'esperar tan de temps / Serà un lloc més honorable i es podran comparar amb altres zones de Sant Cugat.


La urbanització, a banda de permetre la legalització de Can Borrull, comporta dotar el sector dels serveis urbanístics necessaris, millorar la mobilitat i la seguretat de la carretera de Vallvidrera i endegar una riera per evitar risc d'inundacions. Les obres, que duraran 11 mesos, aglutinen 65 finques i quatre més afectades per reserves de sòl d'equipament i zones verdes. El pagament de les expropiacions, de 70.000 euros, l'assumeix el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.