L'obertura d'iniciatives d'ofici i l'acostament a ciutadans i entitats, full de ruta del nou Síndic


  • Comparteix:

Ramon Palacio va prendre possessió com a Síndic de Greuges al ple del mes d'octubre

Ramon Palacio va prendre possessió com a Síndic de Greuges al ple del mes d'octubre

El nou Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, ha presentat aquest dijous un programa que vol potenciar els canals de comunicació amb la ciutadania i les entitats, obrir iniciatives d'ofici, millorar els procediments interns i fomentar el treball en xarxa amb altres síndics. Aquests quatre grans eixos es concretaran en accions com visites mensuals als districtes, la renovació de la pàgina web o un nou sistema informàtic de gestió d'expedients. Alguns dels àmbits en què vol incidir Palacio durant el seu mandat són la convivència, la vulnerabilitat social i la transparència de l'administració.

Un dels temes que preocupen més al nou Síndic de Greuges és donar-se a conèixer entre els ciutadans i acostar-se a les entitats. Per això, a partir de gener, visitarà cadascun dels districtes un dimecres al mes, excepte a La Floresta, on hi anirà els dijous. També s'ha creat un perfil de Twitter i es renovarà la pàgina web per millorar la difusió i la presentació de queixes per Internet.

Una altra de les línies de treball importants és abordar problemes globals de ciutat, com el soroll i els horaris, l'assistència social o la transparència institucional, a través d'iniciatives d'ofici, amb l'objectiu final de generar estudis i propostes a l'Ajuntament. Ho explica Ramon Palacio.

Ramon Palacio

L'actuació més clàssica és el tractament de les queixes dels ciutadans de manera individual. Però de vegades hi ha un cert volum de queixes d'una determinada temàtica i es pot treballar més globalment.


En relació a la transparència de l'administració, Palacio ha assegurat que vol 'posar el dit a l'ull per ajudar el consistori a ser més transparent'. Pel que fa a la coordinació, suport i formació en xarxa amb altres síndics, ja s'ha començat a treballar amb el Fòrum de Síndics Locals de Catalunya, amb un grup reduït de síndics del Vallès, i amb la xarxa Ombudsman promoguda pel Síndic de Greuges de Catalunya.

A Catalunya hi ha 36 síndics municipals que representen més del 50% de la població. L'organisme santcugatenc tramita directament al voltant del 40% de les queixes que rep. Aproximadament un 40% es canalitza cap a altres institucions locals i el 20% restant es deriva a altres defensors del poble, fonamentalment el Síndic de Greuges de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.