Els Gausacs demanen a l'Ajuntament un local propi per passar a la '1a divisió' castellera


  • Comparteix:

L'acte de reconeixement ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Localpres

L'acte de reconeixement ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Localpres

Els Castellers de Sant Cugat han demanat a l'Ajuntament que es comprometi a facilitar-los un local que els permeti consolidar-se com a colla de 9 i seguir creixent. Ho han explicitat aquest dijous a l'acte de reconeixement que el consistori li ha fet arran de la temporada dels camises verdes, la millor de la seva història i l'última amb Biel Samsó i Àlex Castellarnau com a caps de colla. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estès la mà a millorar l'actual local de l'agrupació, la Sala Canigó, i a buscar alguna alternativa si cal.

Els Gausacs han posat en valor la trajectòria en els darrers anys malgrat haver canviat en diverses ocasions de seu social i d'assaig. Pels camises verdes, tenir un local propi suposaria una estabilitat quant a planificació dels assajos, una millora en les condicions tècniques de l'espai i guanyar un lloc que serveixi per conservar la memòria i la història de l'agrupació. La presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, i el fins ara cocap de colla Biel Samsó consideren que el creixement de l'agrupació passa per tenir un espai propi.

G. Aristoy / B. Samsó

Som tossut i insistents, però no ens volem quedar amb un únic 3d9f / Si hem arribat fins aquí així, què faríem amb unes condicions normals? Algú s'imagina Sant Cugat gamma extra?


L'alcaldessa ha reconegut que la colla necessita 'acompanyament' per part del consistori per assolir aquesta consolidació i ha ofert la possibilitat de millorar l'adequació de la Sala Canigó i, en un futur, barallar més opcions. De fet, ha explicat que el projecte que es va presentar des de l'ETSAV segueix sobre la taula. Tot i així, ha recordat que agrupacions com els Castellers de Vilafranca disposen de local de titularitat pròpia, no municipal.

Mercè Conesa

Ells tenen un local de titularitat privada. És una situació que avui dia a Sant Cugat és difícil, però hem de seure per com afrontem el futur.


Enguany els Gausacs han aconseguit descarregar el 3 de 9 amb folre, una fita que ha consolidat aquesta temporada com la millor de la història dels camises verdes.

Raül Romeva
La colla castellera local ha aprofitat l'acte per exigir l'alliberament de l'exconseller empresonat Raül Romeva, santcugatenc i membre de l'agrupació. De fet, l'extitular d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, ha fet arribar als Gausacs una carta on ha agraït 'la complicitat, afecte i mostres de suport' per part dels camises verdes. Romeva lamenta, a la carta, no haver pogut estar a plaça quan s'ha descarregat el 3d9f, tot i que assegura sentir-se partícip de la fita.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.