Sant Cugat es converteix aquest cap de setmana en el punt de trobada dels fumadors de pipa


  • Comparteix:

Els organitzadors preveuen l'assistència d'unes 70 persones d'arreu de l'Estat Espanyol

Els organitzadors preveuen l'assistència d'unes 70 persones d'arreu de l'Estat Espanyol

Sant Cugat acull aquest diumenge la divuitena edició del campionat d'Espanya de fumada lliure de pipa. Els organitzadors, del Sant Cugat Pipa Club, esperen aplegar una setantena de persones de tot l'Estat, a més de fumadors d'altres països com França i Portugal.

Aquest peculiar campionat consisteix en a veure qui aguanta més amb el tabac encès. Durant el primer minut els participants podran encendre la pipa amb els dos llumins que proporciona la organització i després l'objectiu és fumar el major temps possible.
El primer president del Sant Cugat Pipa Club, Josep Solé, explica el funcionament del campionat.

Josep Solé

El campionat consisteix en una fumada lenta de pipa. Al principi es donaran 5 minuts per preparar els 3 grams de tabac i 1 minut per encendre la pipa amb els dos llumins que dóna la organització.


La normativa del divuitè campionat obliga a tots els participants a utilitzar la mateixa pipa, ataca-pipes i el mateix tabac. Josep Solé ens en dóna més detalls.

Josep Solé

El primer minut ja conta com a temps de fumada i durant el concurs no es pot manipular la pipa de cap manera.


La pipa utilitzada en aquest campionat serà el model "Tomatina", elaborada a mà per Rafa Martín, i que es donarà als participants en el moment de la inscripció. El tabac de la fumada serà la marca que patrocina l'event, el Mac Baren Virgínia Flake.

Durant el campionat, s'entregaran dues boquetes, una negra, més llarga, que serà la utilitzada durant el campionat i una altra de més curta perquè els participants se la quedin com a ús privat.

Al certamen hi assistiran participants de tota Espanya i fins i tot s'hi acostaran participants de Portugal i França. Actualment hi ha uns 57 participants inscrits però els organitzadors esperen arribar-ne a 70. El màxim de pipes disponibles és de100.

La inscripció al divuitè Campionat d'Espanya es pot fer via mail i el preu és de 50 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.