Centenars de santcugatencs assisteixen a la manifestació 'Omplim Brussel·les'


  • Comparteix:

Centenars de santcugatencs s'han sumat aquest dijous al matí a la manifestació 'Omplim Brussel·les' organitzada per l'ANC i Òmnium amb l'objectiu de reivindicar 'la llibertat d'expressió' i l'alliberament dels 'presos polítics'. La marxa, amb el color groc com a principal distintiu, ha començat a caminar a quarts de dotze del matí encapçalada per polítics i líders de les entitats organitzadores des del parc Cinquantenari de la capital belga fins a la place Schumann.

La majoria dels santcugatencs, més de 200, s'han desplaçat a Brussel·les amb els quatre autocars que ha organitzat l'ANC de Sant Cugat. Altres, però, també han optat per viatjar en cotxes privats, trens i avions. Des del Vallès Occidental s'han desplaçat una vintena d'autocars organitzats per l'entitat sobiranista, sobretot de Terrassa i Sabadell.

Les santcugatenques Mònica Benguerel, Júlia Ontañón i Carmen Roig, han explicat des de Brussel·les com han viscut la manifestació.

Santcugatenques

Hem vingut a Brussel·les per defensar Catalunya, la seva llibertat i la democràcia. Volem que Europa prengui consciència de la problemàtica catalana. / Ens hem ajuntat molta gent. Ho trobo molt emocionant i és un compromís. / Ha estat una manifestació magnífica i increïble.


La policia de Brussel·les ha xifrat en 45.000 els manifestants que s'han mobilitzat a la capital belga per reclamar l'atenció de les institucions europees sobre la situació política de Catalunya.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.