El PP demana 36 anys de presó a sis membres d'Arran per l'intent d'ocupació de la seu


  • Comparteix:

Patri Gotarda, d'esquena, en una imatge d'arxiu en el moment de la sortida després de declarar / Foto: Cedida

Patri Gotarda, d'esquena, en una imatge d'arxiu en el moment de la sortida després de declarar / Foto: Cedida

El PP demana sis anys de presó per a cadascun dels sis membres d'Arran que van participar en l'intent d'ocupació de la seu dels populars el març passat, entre els quals hi ha la militant santcugatenca Patri Gotarda. Segons ha fet públic Arran, el PP els acusa de delictes de danys i desordres públics, pels quals en demana en conjunt 36 anys, una petició que l'organització juvenil considera 'desproporcionada' i que, diu, demostra 'la voluntat de carregar contra el jovent independentista que està organitzant-se arreu dels Països Catalans per defensar la independència, els drets de la classe treballadora i el feminisme'.

Els fets van succeir el 27 de març, quan un grup de membres d'Arran van intentar ocupar la seu del PP a Barcelona. Els joves van entrar al vestíbul, però el personal de seguretat no els va deixar passar. Els concentrats van enganxar cartells i adhesius a la porta del local amb el lema 'L'organització és la clau de la victòria'.

En declaracions a Cugat.cat, la militant santcugatenca Patri Gotarda ha qualificat de 'desproporcionada' la petició de l'acusació particular per aquests fets.

Patri Gotarda

És una acusació totalment desproporcionada que demostra la voluntat de voler repremir l'independentisme. És totalment desmesurat.


Per aquesta acció, la santcugatenca Patri Gotarda va ser detinguda al setembre per la Policia Nacional espanyola per haver desobeït les successives citacions judicials per declarar sobre la seva presumpta participació en l'intent d'ocupació. Gotarda va passar la nit a la comissaria de la Verneda abans de ser traslladada de la Ciutat de la Justícia per declarar, acusada de danys i desordres públics. El jutge la va deixar en llibertat amb càrrecs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.