El Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació reconeix per primer cop un treball en clau local


  • Comparteix:

Els periodistes premiats

Els periodistes premiats

El 3r Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació ha reconegut per primera vegada una obra publicada a un mitjà local i comarcal, 'L'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de coaching: l'opacitat d'un contracte fet a mida', de Rafa Marrasé, a PortaEnrere.cat. També s'han distingit 'Contractes a l'ombra', de Ferran Moreno i Judit Pastor a Crític.cat, en obra publicada a mitjans nacionals, i el treball 'Feina a canvi de llit i menjar', d'Èric Lluent, en la categoria d'obra inèdita. La gala de lliurament ha tingut lloc aquest dimarts al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Els premis a l'obra publicada a mitjans nacionals i a locals i comarcals estan dotats de 800 euros cadascun, mentre que l'obra inèdita rep 1.400 euros i la publicació al diari 'Ara'. El president del Grup Barnils, Ferran Casas, creu que enguany els treballs han tingut un 'nivell alt' i ha celebrat la incorporació de la categoria de treballs locals. Casas també ha subratllat que la majoria de propostes presentades s'ha centrat en qüestions socials o de transparència.

Ferran Casas

Hi havia pocs que tinguessin a veure amb el procés. N'hi havia més lligats a temes com els drets humans i la transparència.


El certamen és una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport del Col·legi de Periodistes, l'Ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona, Nostrum, el diari 'Ara' i la denominació d'origen Terra Alta. L'objectiu de la iniciativa és 'estimular la pràctica del periodisme d'investigació entre els professionals de l'ofici i els estudiants de periodisme d'arreu dels Països Catalans'.

L'entrega dels reconeixements ha tingut les actuacions de la cantautora Gemma Huguet i del mag Pau Segalés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.