QgatSud critica la manca de voluntat política del govern local per acollir refugiats


  • Comparteix:

Assun Reyes i Pau Alonso

Assun Reyes i Pau Alonso

L'associació de cooperació internacional QgatSud critica la manca de voluntat política del govern local, i en especial de la tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, per acollir persones refugiades. L'entitat lamenta que l'equip de govern no hagi complert amb els acords de la moció institucional aprovada al ple de setembre del 2015 on el consistori es comprometia, entre d'altres, a elaborar un pla municipal d'asil. Segons l'entitat, els passos que s'han fet en aquesta línia 'han estat poc efectius, més enllà d'autodenominar-se ciutat refugi'.

QgatSud també considera que la resposta 'inconcreta i imprecisa' de Pellicer a la pregunta del portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, sobre els avenços en matèria d'acollida de refugiats 'demostra desconeixement total' de la situació de la ciutat pel que fa a les persones demandants d'asil.

L'entitat també exigeix al govern local que els ensenyi l'informe tècnic en el qual s'emparen per descartar la proposta que la plataforma ciutadana Refugees Welcome va fer arribar al consistori per promoure l'acollida de persones en demanda d'asil. QgatSud posa sobre la taula que dues de les persones refugiades que hi ha a la ciutat ho han fet gràcies a la iniciativa d'aquesta entitat i ho veuen com una bona opció, ja que fa de pont entre els refugiats en tràmits d'asil i les famílies que volen acollir i ofereixen habitacions en lloguer social, fet que permet als demandants mantenir l'ajuda estatal en habitatge. Ho explica la membre de l'associació Àssun Reyes.

Assun Reyes

Resol parcialment el tabú de l'habitatge a Sant Cugat i facilita la implicació dels ciutadans a aportar el seu gra de sorra. De la mateixa manera que l'Ajuntament és responsable d'actuar com administració en l'acollida de persones refugiades, també creiem que és responsable de facilitar que la voluntat solidària dels seus ciutadans es pugui concretar.


Més enllà de l'habitatge, l'associació també ha mostrat la seva preocupació a les polítiques d'ocupació per aquests migrants. L'entitat ha recordat que l'Ajuntament es va proposar com a ciutat acollidora en l'àmbit laboral de refugiats, una iniciativa que 'no s'ha tirat endavant'.

Àssun Reyes

No s'ha tirat endavant, segur que s'han fet coses, però el tema és que no s'avança. S'han fet coses però no es camina, i nosaltres creiem que a l'alçada que estem s'ha de caminar.


L'associació també ha advertit que la situació a Lesbos 'és pitjor que mai' i que cal no oblidar aquesta xacra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.