El TSJC rebutja que el govern retorni a Salamanca els lligalls no lliurats als seus propietaris


  • Comparteix:

Els documents es poden veure a l'ANC

Els documents es poden veure a l'ANC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat aquest dimecres un recurs contenciós-administratiu presentat contra la Generalitat, ERC, UGT i la Comissió de la Dignitat per retornar a l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca tots els documents decomissats pel règim franquista que no s'hagin pogut lliurar als legítims propietaris o que aquests no siguin catalans. El recurs el va presentar un investigador assidu de l'arxiu contra l'acord del govern espanyol amb el català pel retorn dels arxius a l'ANC de Sant Cugat.

El tribunal creu que el demandant no té legitimitat per presentar dues de les quatre peticions, i que les altres dues s'havien de presentar contra el govern espanyol.

El departament de Cultura ha qualificat de molt positiva la sentència, que 'posa de manifest que l'actuació de la Generalitat ha estat en tot moment ajustada a la llei de restitució'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.