La coordinadora d'AFA de Sant Cugat se suma a la manifestació en defensa de l'escola pública


  • Comparteix:

L'Assemblea Groga exigeix la inversió del 6% del PIB en educació / Foto: Detall del cartell

L'Assemblea Groga exigeix la inversió del 6% del PIB en educació / Foto: Detall del cartell

La coordinadora de l'Associació de Familiars d'Alumnes (AFA) de Sant Cugat se suma aquest diumenge a la manifestació en defensa de l'educació pública que l'Assemblea Groga organitza a Barcelona. Amb la protesta, l'entitat exigeix al departament d'Ensenyament i al ministeri d' Educació espanyol que pugi la inversió en educació fins al 6% del PIB, la mitjana de la Unió Europea. L'assemblea ha citat les AMPA i els diferents agents educatius a les dotze del migdia a la plaça Universitat.

En un comunicat, l'entitat reivindica la urgència d'obrir el debat sobre 'la inconveniència de la doble xarxa', que asseguren és el principal factor que causa 'la segregació escolar al nostre país'. En aquest sentit, l'assemblea reclama un pacte nacional contra la segregació escolar que 'desterri progressivament la doble xarxa del nostre sistema educatiu'.

Segons l'entitat educativa, 'per recuperar la democràcia als centres' també s'ha de retirar 'urgentment el decret de direccions i el decret de plantilles, desobeir la LOMCE i obrir un autèntic debat en el si de la comunitat educativa'.

En aquest sentit, l'assemblea groga exigeix 'la insubmissió total a la LOMCE, la confrontació a l'article 155 i sortir als carrers tantes vegades com calgui per defensar l'escola catalana'. També requereix que es reverteixin 'del tot' les retallades i el procés de privatització 'encobert al qual s'està sotmetent l'educació pública'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.