Les famílies amb jardí o piscina podrien pagar un nou cànon pel consum excessiu d'aigua


  • Comparteix:

El govern català vol promoure el consum responsable d'aigua

El govern català vol promoure el consum responsable d'aigua

El consum excessiu d'aigua pagarà un cànon quatre vegades superior al bàsic a partir del 2005. La proposta del departament de Medi Ambient de la Generalitat afectarà les famílies que consumeixin més de 18 metres cúbics d'aigua al mes. A nivell local, la mesura pot afectar principalment els habitatges que disposin d'una piscina o un jardí, ja que la despesa d'aigua supera la mitjana catalana.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha creat el tercer cànon en les tarifes perquè les famílies d'un a tres membres que superin els divuit metres cúbics de consum mensual paguin 1'29 euros pels metres cubics restants. A nivell local, la mesura pot afectar principalment els habitatges que disposin d'una piscina o un jardí, ja que la despesa d'aigua de les famílies propietàries supera la mitjana catalana.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, remarca que l'Ajuntament, que no disposa competències en l'impost de l'aigua, en potenciarà el consum responsable.

Eduard Pomar

"L'Ajuntament, que no disposa de competències en l'impost de l'aigua, en continuarà potenciant el consum responsable"


L'Agència Catalana de l'Aigua pretén que la implantació del cànon incrementi el seu volum d'ingressos i que les famílies facin una despesa d'aigua més responsable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.