Les famílies gitanes acampades a la ciutat abandonen el municipi a instàncies de l'alcalde


  • Comparteix:

Les caravanes dels gitanos han estat al municipi durant dues setmanes

Les caravanes dels gitanos han estat al municipi durant dues setmanes

Les famílies gitanes que mantenien un acampament il·legal al carrer Prat de la Riba amb més d'un centenar de caravanes han decidit abandonar aquests terrenys després de rebre el decret de cessament dictat per l'alcalde. Segons Lluís Recoder no es pot permetre un assentament il·legal en uns terrenys, que a més, no estan habilitat per aquest ús.

L'alcalde ha explicat que no es podia admetre l'ocupació de la via pública sense l'autorització pertinent ni l'assentament en uns terrenys de la ciutat que no estan habilitats per acollir un campament d'aquesta mena. Lluís Recoder ha afirmat que no es permetrà una acampada il·legal a cap punt de la ciutat:

Lluís Recoder

Com a Ajuntament i jo com a alcalde no admetrem cap assentament il·legal en el nostre municipi


Recoder ha afegit que és inadmissible que s'utilitzi la xarxa pública de llum i aigua sense permís i ha recordat que les persones que viatgen amb caravanes i remolcs han d'estacionar en càmpings i no pas allà on els vingui bé.

L'alcalde ha explicat que el desallotjament s'ha fet sense exercir cap mena de força i que els ocupants de l'assentament que ha durat 15 dies han marxat per pròpia voluntat després de rebre el decret d'alcaldia.

Lluís Recoder

S'ha muntat un dispositiu que impedia l'entrada de vehicles a aquella zona excepte si venien a recollir la caravana


Des de l'Ajuntament s'ha lamentat que s'hagi embrutat tota la zona de l'acampada i les brigades municipals han estat tota la tarda retirant els mobles i deixalles que s'han acumulat després de les dues setmanes en què aquesta congregació de més de 50 caravanes s'han estat a aquests terrenys del Turó de Can Mates.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.