Sant Cugat col·laborarà amb la plataforma Labdoo per aprofitar ordinadors portàtils en desús


  • Comparteix:

Membres de la plataforma a un centre d l'Índia / Foto: Labdoo.org

Membres de la plataforma a un centre d l'Índia / Foto: Labdoo.org

L'Ajuntament s'ha compromès a col·laborar amb la plataforma humanitària Labdoo, amb la divulgació de la seva tasca i amb la creació de punts d'entrega i recollida d'ordinadors portàtils a la ciutat. Labdoo es dedica a reaprofitar ordinadors portàtils i tauletes per reduir les escombraries tecnològiques i facilitar l'educació de tots els infants. El compromís s'ha votat per unanimitat a través d'una moció originària del grup municipal d'ERC-MES que ha acceptat les esmenes 'in voce' de l'equip de govern.

ESCOLTA-HO

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat els motius pels quals el seu grup impulsa la col·laboració amb la iniciativa.

Mireia Ingla

D'una banda combat la greu fractura digital que tenim a nivell mundial i també redueix el cost ambiental. La mateixa plataforma Labdoo s'encarrega de gestionar tot el procés.


La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, ha explicat durant el ple les esmenes a la moció, que tenen l'objectiu d''ampliar la visió'.

Joana Barbany

Enlloc d'un conveni parlem de posar en marxa la col·laboració entre l'Ajuntament i la plataforma Labdoo que permeti la creació d'un o més punts de recollida i de l'altra realitzar una tasca divulgativa a centres escolars i empreses perquè s'hi adhereixin. No canvia res de la moció, simplement era per tenir una visió més àmplia.


ERC-MES ha acceptat les esmenes i tots els grups hi han votat a favor. Labdoo distribueix portàtils a més de 1.046 escoles de més de 120 països i disposa de més de 227 punts d'entrega arreu del món. A Sant Cugat, de fet, ja hi ha cinc punts de la xarxa de la plataforma.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.