Junts per Catalunya venç a les eleccions a Sant Cugat i Cs es manté com a segona força


Temes relacionats

Cs bat rècord a Sant Cugat i es queda com a segon partit més votat (21/des/17)

ERC-CatSí, tercera força, es felicita per la victòria de l'independentisme a Sant Cugat i al país (21/des/17)

El PSC celebra la pujada a Sant Cugat i es manté com a quarta força (21/des/17)

Catalunya en Comú-Podem creix en vots i es col·loca en cinquè lloc a Sant Cugat (21/des/17)

La CUP perd més de 2.000 vots a Sant Cugat i baixa fins a la sisena posició (21/des/17)

El PP justifica els pitjors resultats de la seva història pel 'vot útil' a Cs (21/des/17)

JxCat guanya a Sant Cugat un 21D que 'legitima' el retorn del govern de Puigdemont (21/des/17)


  • Comparteix:

Així ha quedat el pastís de vots

Així ha quedat el pastís de vots

Junts per Catalunya guanya a Sant Cugat els comicis al Parlament amb el 29,2% dels vots, seguida de Cs que es manté com a segona força amb el 22,7%. ERC-CatSí (20,82%) se situa com la tercera formació més votada i el PSC (10,91%) repeteix la quarta posició. CatComú-Podem (6,57%) puja al cinquè lloc, mentre que la caiguda més significativa és la de la CUP-CC (5,2%), que passa de tercera a sisena força. També baixa el PP, que de ser cinquè partit ara és el menys votat (3,2%).



Les eleccions més atípiques i excepcionals que ha viscut Catalunya s'han traduït a Sant Cugat en una victòria de Junts per Catalunya. Els santcugatencs han confiat en la candidatura del president a l'exili per ser la força més votada.

El partit amb més vots a Catalunya, Cs, es manté com a segona força al municipi i creix gairebé cinc punts en percentatge de vot. Els taronges han confiat a tenir bons resultats des de l'inici de la nit.

ERC-CatSí, que va guanyar els anteriors comicis amb Junts pel Sí, ara es queda a la tercera posició a Sant Cugat i a Catalunya. Pels republicans, el 21-D ha estat el triomf de l'independentisme.

El PSC acompleix la pronosticada remuntada i, tot i repetir el quart lloc, incrementa més de quatre punts el percentatge de vots recollits. El partit ha celebrat l'aliança amb Units per Avançar.

Una pujada més lleugera ha estat la de Catalunya En Comú- Podem, amb un augment de mig punt, fet que els ha permès ser cinquena força. Tot i millorar els resultats locals, la confluència d'esquerres ha encaixat amb desànim les dades catalanes.

La sorpresa de la nit ha estat la caiguda de la CUP-CC. Igual que al país, a Sant Cugat també ha arribat el descens de vots i els cupaires passen de ser tercera a sisena força.

El PP registra els pitjors resultats de la seva història a Sant Cugat i a Catalunya en uns comicis catalans. Tot i esperar el retrocés, els populars no imaginaven recular tant. Això sí, es feliciten perquè un partit unionista sigui el més votat al país.

Sant Cugat ha registrat una participació del 87,23%, el seu rècord històric. La dada santcugatenca se situa més de cinc punts percentuals per sobre de la mitjana catalana, que és del 81,94%, i creix respecte a les eleccions del 2015 més de tres punts. L'abstenció, d'un 12,7%, ha caigut tres punts respecte a l'última convocatòria.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha felicitat per l'alta participació al municipi.

Mercè Conesa

Hem d'estar molt contents perquè tenim una ciutadania molt responsable i sensibilitzada amb el seu dret a vot. Hem de fer una valoració positiva


La jornada electoral s'ha desenvolupat a Sant Cugat sense incidències destacables, segons l'alcaldessa.

Els resultats a Catalunya
Ciutadans s'ha convertit en la força més votada d'aquestes eleccions, amb 37 escons (25,35%), 12 més que en els anteriors comicis, i superant el milió de vots, tot i que el bloc independentista continua sumant majoria absoluta, amb 70 diputats. En segon lloc, s'ha situat Junts per Catalunya, que ha obtingut 34 escons (21,69%) i ERC-CatSí, amb 32 escons (21,40%). En quart lloc, el PSC només guanya un diputat respecte el 27-S i passa dels 16 als 17 escons, Catalunya en Comú-Podem n'obté vuit, tres menys dels que va aconseguir Catalunya Sí que es Pot-Podem. Els segueix la CUP-CC amb quatre, sis menys que en els anteriors comicis, i, per últim, el PP perd vuit escons i només es queda amb tres. Els 34 escons de JxCat i els 32 d'ERC permetrien poder investir un president per majoria simple si la CUP-CC s'absté.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.