Els comerciants del Centre Vila, molestos amb el canvi de recorregut de la Cavalcada


Temes relacionats

Ses Majestats els Reis d'Orient estrenaran la setmana que ve carrosses i recorregut (27/des/17)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Cavalcada del centre del 2017

Imatge d'arxiu de la Cavalcada del centre del 2017

L'Associació de Comerciants Centre Vila lamenta la decisió de l'Ajuntament de canviar el recorregut de la Cavalcada dels Reis, que per primera vegada no passarà pel carrer de Santa Maria ni pel carrer Major. Per l'entitat, es tracta d'una mesura dràstica i arbitrària, i per això demana que per a les properes edicions s'inclogui de nou aquest tram que ha format part del recorregut des de la implantació de la Cavalcada a Sant Cugat. L'Ajuntament assegura que l'eliminació del tram respon a motius de seguretat.

L'associació ha fet arribar la indignació i malestar dels comerciants per aquesta decisió al consistori a través d'una carta. L'entitat reconeix que es tracta d'un tram complicat per a la Cavalcada, ja que és estret i aplega molta gent, però recorda que no s'ha produït mai cap incident que justifiqui el canvi per motius de 'seguretat ciutadana', com els ha argumentat el consistori. Ho ha explicat a Cugat.cat la coordinadora de l'associació, Maria Pau.

Maria Pau

Això no s'ho creu ningú. El carrer de Santiago Rusiñol tampoc és tan ample. No té sentit que, després de tants anys que mai no ha passat res, ara de cop i volta canviïn el recorregut.


A més, Pau també lamenta que des de l'associació no hagin tingut l'oportunitat de discutir la supressió, fet pel qual consideren que es tracta d'una mesura dràstica.

Maria Pau

No han compartit aquesta idea amb ningú. Fan el que els sembla sense comentar-ho amb els comerciants.


L'Associació de Comerciants Centre Vila també critica que la voluntat de l'Ajuntament d'obrir nous espais de centralitat comercial es faci en detriment d'un dels principals eixos comercials de la ciutat com és el nucli antic i confia que el consistori es repensi la decisió en els propers dies perquè la Cavalcada d'enguany pugui passar de nou pel carrer de Sant Maria.

Tot i així, des del consistori mantenen que el canvi respon a criteris de seguretat. Fonts municipals han explicat a Cugat.cat que fa anys que els tècnics i Protecció Civil alerten de la manca de seguretat en aquest tram de la Cavalcada i que l'obligació de l'Ajuntament és garantir aquesta seguretat. És per això que reclamen 'comprensió' davant el canvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.