El Quinto de Nadal aplega més de 18.000 persones en sis dies

Imatge d'una de les sessions del Quinto d'enguany 7 Foto: Cal Temerari

Societat

Publicat el 1/gen/18 per Anna González

Més de 18.000 persones han passat enguany pel Quinto de Nadal, que ha repartit 17.000 euros en premis i més de 700 regals. Les sis sessions programades enguany per Cal Temerari a l'Envelat han assolit el límit d'aforament tots els dies, segons ha xifrat l'organització, que considera aquesta activitat nadalenca 'la Festa Major d'hivern' en ser una de les més populars del Nadal santcugatenc.

Enguany, s'han jugat més de 200 partides i 12.000 cartrons. A més, per primera vegada el nombre de cotorres ha superat el de lloros, en una proposta que té un protocol contra agressions masclistes. El 2017 també ha estrenat el Quinto Familiar, pensat per a infants d'entre sis i 12 anys, en el qual han participat 500 persones, 10 orenetes i un pardal.

La polèmica havia marcat l'inici d'aquesta edició del Quinto, que Cal Temerari havia deixat en suspens per la negativa del consistori a coorganitzar la Festa de Cap d'Any. Finalment, l'entitat va decidir tirar endavant la proposta, que creix any rere any i és una de les activitats més populars del Nadal.