L'Ajuntament obre un procés participatiu per millorar la ciutat des de la perspectiva de gènere


  • Comparteix:

El servei municipal ha programat una exposició i una conferència amb motiu del 4art aniversari

El servei municipal ha programat una exposició i una conferència amb motiu del 4art aniversari

L'Ajuntament ha programat un taller participatiu per definir de quina manera utilitzen el temps i els diferents espais les dones del municipi. Aquesta iniciativa formarà part dels actes del quart aniversari del serveis DonaInformació i s'emmarca dins el Pla d'Igualtat que està desenvolupant el consistori per millorar la ciutat a favor d'una major igualtat.

El taller participatiu es durà a terme el dia 23 d'octubre a la Casa de Cultura i té la finalitat de copsar les principals necessitats de les dones santcugatenques en la seva vida quotidiana. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sant Cugat vol corregir aquelles actuacions i polítiques que no han tingut en compte la perspectiva de gènere.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins el Pla d'Igualtat que està duent a terme el consistori i que es vol tenir enllestit en el termini d'un any. Ho explica la regidora d'Igualtat, Marta Subirà.

Marta Subirà

Des d'ara i durant any que ve farem el Pla d'Igualtat. Es tracta d'un treball participatiu per definir els aspectes de la ciutat que cal millorar en matèria de gènere.


Aquest taller és també una de les activitats programades amb motiu del quart aniversari del servei municipal DonaInformació. A banda d'aquesta proposta, també hi ha previst un videofòrum de la pel·lícula 'Vino y Rosas' de Ken Loach, el dia 5 d'octubre, o la presentació de l'exposició 'Dona Segle XXI, a prop teu, treballem per a tu', que es podrà veure entre l'1 i el 13 d'octubre al casal cultural de Mira-sol.

La mostra, cedida per la Diputació de Barcelona, és una reflexió sobre les eines que hi ha avui dia per aconseguir consolidar una vertadera igualtat de gènere.

Marta Subirà

És una reflexió sobre les possibilitatsi les eines que les dones tenim a l'abst per aconseguir que laigualtat sigui una realitat.


Per últim, des de DonaInformació també s'ha programat una conferència que servirà per donar a conèixer els resultats de l'estudi 'Dona i política', que va guanyar la segona beca de recerca que atorga aquest servei municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.