Els Reis d'Orient estrenen carrosses dissenyades i fabricades al taller d'escenografia del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Una de les tres noves carrosses / Foto: Premsa Sant Cugat

Una de les tres noves carrosses / Foto: Premsa Sant Cugat

Els Reis d'Orient han estrenat aquest divendres transport i han passejat pels carrers de Sant Cugat en tres noves carrosses en forma de camell dissenyades i construïdes al taller d'escenografia del Teatre-Auditori. A banda de les carrosses, la cavalcada del centre també ha estrenat recorregut amb l'objectiu de garantir una millor seguretat per als veïns que acompanyen Ses Majestats durant el trajecte.

El dissenyador de les carrosses, Carles Pujol, ha explicat que el procés de creació ha estat llarg i ha suposat un període d'investigació a través de les teories que parlen dels orígens dels Reis d'Orient. Pujol ha destacat la complexitat de la iniciativa.

Carles Pujol

El projecte que tenia en ment era ambiciós amb el moviment del coll i del cap. Hem tingut un temps just però ho hem aconseguit.


El disseny i la construcció de les carrosses s'ha fet diferenciant dos espais: el camell, on simbòlicament viatjarà cada rei, i l'alforja, que es podrà veure darrere Ses Majestats.

El creador ha volgut dotar cada carruatge d'un tret característic propi. Així, la carrossa del rei blanc està inspirada en Pèrsia i la decoració de l'alforja, en l'antiga Babilònia. El camell del rei Gaspar, el ros, té els seus orígens a la ciutat de Pushkar, a l'Índia, i la seva alforja està basada en un tro reial d'or massís de l'imperi Mongol. Finalment, Pujol ha dibuixat uns tatuatges al camell del rei negre i ha incorporat diversos escuts ètnics al disseny.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, s'ha mostrat orgullosa que les noves carrosses siguin fruit del taller d'escenografia del Teatre-Auditori.

Carmela Fortuny

Són unes carrosses que estan fetes amb molta sensibilitat. És un orgull per a la ciutat que estiguin fetes aquí i que en puguem gaudir tots.


L'elaboració de les noves carrosses ha tingut la col·laboració de l'Associació Amics i Veterans de la Penya Regalèssia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.