La línia del Vallès dels FGC estrena el 2018 amb millores importants de manteniment


  • Comparteix:

Obres de manteniment en una catenària

Obres de manteniment en una catenària

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha completat en aquests primers dies del 2018 dues de les principals actuacions de manteniment i renovació de les infraestructures a la línia Barcelona-Vallès. La substitució de la catenària flexible per una de rígida entre les estacions de Plaça Catalunya i Sarrià i la renovació integral del túnel entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera són les dues obres més importants que s'han acabat amb l'entrada del nou any. Els treballs han tingut una inversió total de 4,5 milions d'euros i permetran incrementar la fiabilitat del servei i el confort dels usuaris de la línia.

La particularitat de les actuacions és que s'han fet en horari nocturn i, per tant, tot i la seva magnitud, no han suposat cap tall de servei. La implementació d'una catenària rígida entre Plaça Catalunya i Sarrià, un tram per on circula un tren cada 112 segons en hora punta, ha costat un milió d'euros.

D'altra banda, la remodelació completa entre Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera ha costat tres milions i mig, i també s’han iniciat els treballs en el revestiment de les voltes de la primera estació per corregir i resoldre patologies existents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.