Més de 60 persones es concentren a la plaça de Barcelona per rebutjar la violència contra les dones


  • Comparteix:

L'acte és una iniciativa de l'Ajuntament amb el suport d'Atena

L'acte és una iniciativa de l'Ajuntament amb el suport d'Atena

Unes 60 persones s'han concentrat a la plaça de Barcelona per rebutjar en un acte silenciós els maltractaments contra les dones. En l'acte, que es repetirà el 25 de cada mes, hi han participat representants de tots els grups polítics del consistori, l'associació Atena i nombrosos santcugatencs que s'hi han volgut afegir.

L'acte ha començat amb la lectura d'un manifest per part d'una de les membres del grup Atena Dones de Sant Cugat. Després, els 60 participants, entre els quals es trobaven representants de tots els partits del consistori, han guardat 5 minuts de silenci en rebuig a la violència contra les dones.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha expressat la seva solidaritat envers les dones maltractades i ha lamentat que encara avui dia calgui concentrar-se per un fet tan lamentable.

Lluís Recoder

Les agressions contra dones és un fet lamntable. Aquest acte és una manera d'expressar repulsa i solidaritat vers les víctimes.


De la seva banda, la presidenta d'Atena, Carme Larraburu, ha remarcat la importància d'aquest acte simbòlic on, per primera vegada, forces polítiques i societat civil s'uneixen per rebutjar els maltractaments contra les dones.

Carme Larraburu

És un acte molt important, ja que per primer cop les forces polítiques i els santcugatencs s'han afegit a expressar el rebuig.


A més, en el manifest d'Atena s'ha instat a les autoritats a donar resposta a les múltiples situacions de violència contra la dona que es donen avui dia. En aquest sentit, la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha assegurat que el consistori compta amb diversos recursos per atendre les dones maltractades, però cal seguir conscienciejant la població.

Marta Subirà

Volem conscienciar la gent i donar un missatge d'esperança a les dones maltractades.


Aquestes concentracions, que organitza l'Ajuntament amb la col·laboració del grup de dones Atena, es repetiran el dia 25 de cada mes.

Recordem que el ple municipal ja havia acordat, per unanimitat, guardar un minut de silenci abans de començar cada sessió plenària per condemnar les agressions contra les dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.