Lleu descens de les donacions al Banc de Sang i Teixits, que supera les 3.000 extraccions


  • Comparteix:

Sant Cugat va registrar 3.029 donacions al Banc de Sang i Teixits l'any passat, un centenar menys que l'any anterior. L'entitat ha rebut sang provinent de recollides al carrer i de més de 25 entitats, especialment grans empreses, centres universitaris i punts de recollida. L'Hospital General de Catalunya (HGC) ha estat el punt de recollida amb més donacions, més de 860, però també cau perquè l'any passat van superar el miler.

Pel que fa a les empreses, les que han recollit més donacions han estat Banc Sabadell, amb 179; HP, amb 162; i DXC Technology, amb 111. També hi destaquen facultats universitàries com Esade, que ha recollit 193 mostres de sang, i la de Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que n'ha recollit 69.

La promotora del Banc de Sang i Teixits de Sant Cugat, Laura Medina, ha animat als donants a acostar-se al punts que més els convinguin per tornar a fer remuntar les xifres.

Laura Medina

Animem a tota la població que aquesta setmana i la que ve donin. Amb una donació de sang, que són 20 minuts, salvem tres vides.


Donacions a la baixa
El 2017 continua amb la lleugera caiguda de les donacions, especialment en la recollida al carrer. El 2015, el Banc de Sang i Teixits va recollir 3.375 mostres, 445 de les quals a les unitats mòbils de la plaça d'Octavià. Enguany, davant del Monestir la recollida no ha arribat a 300.

La Marató de Donació de Sang, que va tenir lloc al gener, també ha punxat si es compara amb altres anys i ha recollit 252 donacions, 50 menys que el 2015 i 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.