Investiguen un veí de Sant Cugat per vendre polseres i arracades fetes amb llavors tòxiques


  • Comparteix:

La botiga és a prop de la plaça de Sant Jaume de Barcelona / Foto: Guàrdia Civil

La botiga és a prop de la plaça de Sant Jaume de Barcelona / Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat 334 polseres i arracades elaborades amb llavors tòxiques de l'Equador que es venien a una botiga de Barcelona, propietat d'un santcugatenc de 61 anys, investigat ara per un presumpte delicte contra la salut pública. L'institut armat ha explicat que les llavors són tòxiques per a ingestió i tenen efectes al·lucinògens i verinosos.

Les llavors són 'Abrus precatorious' i 'Ormosia coccinea', conegudes col·loquialment com 'Huayuro'. L'Agència Espanyola de Consum de Seguretat Alimentària i Nutrició exposa que la llavor 'Abrus precatorius' conté una toxina que pot arribar a matar una persona amb una dosi de tres micrograms en sang. Poden ser tòxiques tant per ingestió com per contacte directe amb una ferida.

La identificació de les llavors ha anat a càrrec del Consell Superior d'Investigacions Científiques de l'Institut Botànic de Barcelona. Les diligències instruïdes s'han remès al jutjat de Guàrdia de Barcelona.

Bijuteria tòxica
Aquests ornaments artesanals s'elaboren amb unes llavors de color vermell i negre, les 'Huayruro'. Si s'ingereixen provoquen al·lucinacions i poden ser mortals si són a la sang en un índex superior a tres micrograms. Són molt utilitzades en rituals del Perú i Bolívia, ja que se'ls atribueixen poders miraculosos de curació i protecció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.