Els treballs per renovar l'arbrat de la Rambla del Celler es reprendran dilluns que ve


  • Comparteix:

Els treballs de substitució de l'arbrat de la Rambla del Celler, des del carrer de Montserrat fins al parc de la Pollancreda, començaran dilluns vinent. Les obres consistiran en la tala de 97 pollancres i la retirada de 12 soques per plantar-hi 143 arbres nous, majoritàriament til·lers i alguna prunera de jardí, que es preveu que arribin a una mida més vistosa d'aquí a cinc anys. L'actuació tindrà un cost aproximat d'uns 50.000 euros.

L'actuació és obligatòria perquè els pollancres que hi ha actualment a la rambla, plantats el 1995, han arribat al final de la seva vida útil i molts estan en males condicions, alguns fins i tot en risc de caiguda. L'objectiu de l'àrea d'Entorn Urbà és substituir-los per til·lers i pruneres de jardí, espècies més robustes que poden viure fins a 50 anys, provoquen menys al·lèrgies i tenen arrels més profundes, fet que evita que s'aixequin les voreres. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

És cert que tenen un creixement més lent i triguen uns anys a tenir frondositat. Però en la primera fase vam adquirir exemplars d'una certa mida i a l'estiu ja tenien les fulles.


Paraira ha explicat que els arbres tindran un aspecte frondós d'aquí a uns cinc o sis anys. L'objectiu és poder replantar l'avinguda fins al parc de la Pollancreda mentre faci fred. Si sortissin imprevistos, els treballs s'ajornarien fins la tardor. És la segona fase de la substitució de l'arbrat, que va començar l'hivern passat amb el tram entre la plaça del Celler i el carrer de Montserrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.