La planta d'AMTA, l'antiga Delphi, estarà a punt per operar a la primavera i s'espera que hi treballin 300 persones a finals d'any


  • Comparteix:

L'antiga nau de Delphi recuperarà l'activitat aquesta primavera

L'antiga nau de Delphi recuperarà l'activitat aquesta primavera

La planta d'AMTA, l'antiga Delphi, estarà a punt per operar a la primavera i s'espera que hi treballin 300 persones a finals d'any. Fins llavors, continuaran les obres d'adequació de la planta per començar la producció. Segons l'empresa, ja s'han firmat un 90% dels contractes previstos al pla de reindustrialització i abans d'acabar l'any s'hauria d'arribar als 208 llocs de treball compromesos.

En total, han estat 233 propostes de feina per part de les empreses del pla, de les quals de moment 186 han estat acceptades i 146 ja estan treballant en alguna d'elles, tot i que no a la planta de Sant Cugat. De fet, segons ha explicat a Cugat.cat el director d'organtizació corporativa d'AMTA, Daniel Alonso, bona part d'aquests extreballadors no tornaran a la ciutat.

Pel que fa a la planta santcugatenca, ara mateix hi treballen una cinquantena de persones i està previst que a finals de 2018 ja en siguin 300, a les quals se sumaran en el futur les que hi portin les quatre companyies.

Alonso ha explicat a Cugat.cat que adaptar les instal·lacions ha estat un repte perquè Delphi no hi havia invertit en els últims anys.

Daniel Alonso

No és fàcil adequar una instal·lació que té 52 anys d'història per on han passat diverses multinacionals. Ateses les circumstàncies, Delphi no només ha fet cap inversió sinó que ha abaixat els braços i hem hagut de fer un esforç especial per adequar la infraestructura bàsica.


L'activitat a la nova planta
Les empreses que formen AMTA, J.Juan, Gutmar, Guilera i ISEE, traslladaran paulatinament part de la seva producció a la planta per, segons ha explicat Alonso, 'potenciar les sinergies' entre les empreses.

Per part de la companyia de l'Hospitalet de Llobregat Gutmar, dedicada a l'aeronàutica i la indústria ferroviària, a la planta santcugatenca ja hi ha actiu un departament encarregat de soldadura. L'empresa gavanenca J.Juan hi traslladarà la producció de frens per a motocicletes, mentre que Guilera ja hi ha instal·lat un banc de proves per a motos elèctriques. L'empresa més petita, ISEE, aprofitarà la planta per tirar endavant projectes de disseny de microordinadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.