'Cas Palau': CDC va rebre diners per l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat a través de Ferrovial


  • Comparteix:

El PAV3 de la Rambla del Celler

El PAV3 de la Rambla del Celler

La sentència del 'cas Palau' conclou que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va rebre diners de l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat. Segons el text, la constructora de l'equipament, Ferrovial, va abonar una comissió del 4% dels 4,1 milions d'euros de l'import de l'obra, poc més de 167.000 euros, dels quals va entregar el 2,5 % a CDC (104.400) i l'1,5% (62.640) a Fèlix Millet i Jordi Montull per la seva intermediació. En la resolució queda 'acreditat' que, 'com a mínim', CDC va rebre de Ferrovial diners de quatre adjudicacions d'obra pública, una d'elles l'equipament santcugatenc.

Les penes
Els tres magistrats de l'Audiència de Barcelona han dictaminat nou anys i vuit mesos de presó per a Fèlix Millet i set anys i mig per a Jordi Montull, els dos exmàxims responsables del Palau de la Música, per un delicte continuat de malversació i apropiació indeguda, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i contra la hisenda pública. L'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, ha estat condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó per blanqueig de capitals i tràfic d'influències, mentre que la formació política haurà de retornar 6,6 milions.

L'exdirectora financera Gemma Montull ha estat condemnada a quatre anys i mig de presó, per sobre del que demanava la fiscalia, per malversació, blanqueig de capitals i tràfic d'influències, mentre que l'exdirectora general Rosa Garicano i els dos dirigents de Ferrovial que estaven acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, han quedat absolts perquè han prescrit els delictes que se'ls imputaven. La sentència del 'cas Palau' conclou que Millet i els Montull van desviar 23 milions de la institució cultural.

Les parts poden recórrer la sentència al Tribunal Suprem (TS), que pot tardar fins a tres anys a resoldre els recursos.

El 'cas Palau' a Sant Cugat
El 29 d'abril del 2002, l'Ajuntament, amb Lluís Recoder d'alcalde, va adjudicar a Ferrovial-Agroman la construcció del PAV3 per un import de poc més de 4,1 milions d'euros. L'adjudicació es va fer en un concurs públic al qual també es va presentar l'empresa Bastir Contructora Catalana.

Al 2010, van sortir les primeres informacions que apuntaven a un possible desviament de diners del Palau a CDC per finançar el partit de forma irregular, diners que provindrien de la constructora Ferrovial, un dels principals patrocinadors del Palau. En aquests documents, hi apareix una possible relació entre el 'cas Palau' i l'adjudicació de l'obra del pavelló municipal.

Davant la demanda de l'oposició d'aclarir les informacions, l'alcalde Recoder i Mercè Conesa, aleshores tinenta d'alcalde d'Urbanisme, van negar rotundament en reiterades ocasions que l'Ajuntament tingués cap coneixement de la negociació d'una suposada comissió entre Fèlix Millet i Ferrovial per l'adjudicació de les obres i van defensar la transparència de l'adjudicació.

El març de l'any passat, els grups municipals van acordar en un ple extraordinari que una auditoria externa revisés l'adjudicació del PAV3 a Ferrovial, altres treballs públics de la mateixa constructora a la ciutat i l'adjudicació d'obres amb explotació de serveis a l'empresa Cintra, també vinculada a aquesta companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.