L'Associació de Comerciants del Monestir diu que vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola pot elititzar el barri


  • Comparteix:

Està previst que la primera fase de les obres arrenqui aquest estiu

Està previst que la primera fase de les obres arrenqui aquest estiu

L'Associació de Comerciants del Barri del Monestir ha engegat una recollida de signatures a Change.org contra la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, ja que consideren pot suposar l'elitització de la zona i el foment de la gentrificació. La campanya, que interpel·la l'Ajuntament i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, vol esmenar la proposta i es posiciona contra la reducció de places d'aparcament, la implementació de zones verdes i els canvis de recorregut dels autobusos. La recollida de firmes també demana que es repensi l'eliminació de contenidors soterrats per evitar 'perills sanitaris'.

Les reticències de l'associació de comerciants ja es van fer sentir al consell de barri de Centre Est del maig passat, quan el president de l'entitat, Toni Gual, va alertar dels perjudicis de la reducció d'aparcament per als botiguers. Ara, l'associació pretén assolir, com a mínim, tantes signatures com participants va tenir el procés participatiu que va començar a definir el projecte: unes 200 persones.

Una de les creuades de la campanya és evitar que la zona esdevingui de 'luxe' i provocar la marxa dels veïns de tota la vida. Ho ha explicat a Cugat.cat Toni Gual.

Toni Gual

No hi ha ningú que surti guanyant: ni els botiguers ni els habitants. És una barri de gent humil i qualsevol afectació als ingressos els pot fer marxar de Sant Cugat.


Està previst que la primera fase de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torreblanca, arrenqui aquest juny i estigui enllestida el febrer de 2019. El pla inclou la renovació del clavegueram, canvis en la mobilitat i les places d'aparcament en un eix pel qual passen a diari més d'11.000 vianants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.