La Coordinadora de Cultura Popular participa al fòrum Som Cultura Popular


  • Comparteix:

Eva Tataret serà l'encarregada de participari / Foto: Coordinadora d'Entremesos

Eva Tataret serà l'encarregada de participari / Foto: Coordinadora d'Entremesos

La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat participa aquest diumenge al fòrum Som Cultura Popular amb una xerrada sobre l'ús dels contes i les llegendes per explicar tradicions santcugatenques com la del Boc de Can Vernet i el conte del Joan i la Marieta. La ponència, titulada 'El conte com a eina de transmissió de la cultura tradicional', és a càrrec de la membre de la junta de la coordinadora Eva Tataret i té lloc a les dotze del migdia a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona.

L'objectiu de la proposta és explicar l'experiència del conte del Joan i la Marieta dels Gegants, il·lustrat per Pere Rovira, i 'La llegenda del Boc de Can Vernet', amb il·lustracions de Miquel Resines, dels Diables, com una manera de transmetre la cultura popular als més petits. La Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular i Tradicional ha impulsat a través d'aquestes obres activitats tant a les escoles com amb infants acabats d'arribar de països estrangers i amb adults que estan aprenent català. Ho explica Eva Tataret.

Eva Tataret

Crec molt en els contes. Serveix per tot, per fer-nos grans, per conèixer-nos i per transmetre la cultura tradicional. És molt més fàcil que fer grans explicacions sobre els monjos, per exemple. Funciona molt bé.


L'última experiència de la Coordinadora de Cultura Popular en aquest àmbit ha estat un conte sobre la Flama del Canigó, un encàrrec d'Òmnium Cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.