Presenten un nou sistema a distància que facilitarà la vida de molts diabètics

El mecanisme funciona a través del telèfon mòbil i té un cost de 6 euros al mes

Societat

Publicat el 30/set/04 per Adria Claramunt

L'Associació de Diabètics de Catalunya ha presentat a Sant Cugat el nou sistema 'medical guard diabetes'. Es tracta d'un sistema que connecta el glucòmetre amb un telèfon mòbil i permet enregistrar els valors de glucèmia dels pacients automàticament per un preu de 6 euros al mes.

Aquest nou sistema facilita enormement la tasca diària de molts diabètics que tenen la necessitat d'apuntar cada dia els valors de glucèmia en una llibreta. Així, amb el nou mètode només hauran de connectar el glucòmetre al mòbil i aquest enviarà les dades directament al servei de 'Medical Guard Diabetes'.

Els usuaris només hauran de pagar 6 euros mensuals més el cost d'enviament dels seus valors glucèmics. A més, podran consultar els valors per Internet, així com els serveis mèdics autoritzats pel pacient per poder fer un seguiment més acurat.

Aquest projecte està impulsat per l'empresa santcugatenca Pulso Ediciones, Menarini Diagnostics, Siemens i Vodafone. El sots-director comercial de Pulso Ediciones, Pere Campanario, explica que el que s'ha buscat és la simplicitat i l'accés per a tot tipus d'economies.

Pere Campanario

Hem buscat la simplicitat del sistema, perquè totes les persones el puguin utilitzar i a més s'ha buscat eliminar la barrera d'entrada econòmica perquè tothom hi pugui accedir


Les 4 companyies mares del projecte estan fent una intensa campanya de visita i difusió entre els professionals mèdics, visitant CAPs, hospitals i centres de diabètics. Pels pacients s'estan fent presentacions com la que s'ha fet a Sant Cugat i s'està preparant una intensa campanya publicitària per TVE i els grans diaris estatals. A més s'ha posat en coneixement de les administracions públiques com la Generalitat en vistes de futures col·laboracions.

Per part de les persones afectades, Montserrat Soley, presidenta de l'Associació de Diabètics de Catalunya remarca que el seu col·lectiu celebra totes les propostes que es facin per intentar millorar la seva qualitat de vida. L'escoltem.

Montserrat Soley

La persona amb diabetes veu que es fan coses per millorar la vida de la gent amb el seu problema i ho agraeix moltíssim encar que no arribi a utilitzar aquest sistema


Soley, a més, ha destacat que si bé no tots els diabètics són iguals, si que pot ajudar aquells que necessiten un autocontrol més constant i on el metge necessita fer un seguiment de les pautes dels nivells de glucosa a la sang més acurat.