Una sentència condemna Banc Sabadell a retornar més d'un milió d'euros a una veïna de Sabadell


  • Comparteix:

Banc Sabadell, condemnat

Banc Sabadell, condemnat

L'Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat una sentencia del Jutjat de Primera Instància número 2 de Sabadell que condemna Banc Sabadell, amb seu operativa a Sant Cugat, a retornar més d'un milió d'euros abonats per una veïna de Sabadell que el 2008 va contractar un 'swap' hipotecari. El producte, comercialitzat sota l'aparença d'una assegurança que havia de cobrir possible pujades de l'Euribor, va dur la dona a haver de pagar una xifra milionària com a conseqüència de les liquidacions negatives causades per aquesta eina financera.

El 'swap' estava vinculat a cinc préstecs hipotecaris que l'afectada i els seus fills van assumir per poder pagar l'impost de successions corresponent a una herència rebuda. La sentència també considera 'abusiu' i deixa sense efecte un contracte que el banc va imposar a l'afectada tres anys després de la contractació, pel qual la dona renunciava a emprendre accions legals o plantejar futures reclamacions.

Tot i que l'anomenat 'swap' es va comercialitzar sota l'aparença d'una assegurança contra possibles pujades de l'Euribor, el producte obligava la clienta afectada a compensar l'entitat mitjançant el pagament de liquidacions negatives sempre que aquest indicador se situés per sota del 6,10%. Aquesta possibilitat que es va materialitzar el mateix any en què es va subscriure el 'swap' ara anul·lat, ja que al 2018 l'Euribor va baixar fins al 5,39% i i va iniciar un històric descens fins a situar-se al 0.67% al febrer de 2010.

Segons el jutge, les entitats bancàries ja incloïen aquests descens en el moment d'oferir aquest producte i, per tant, eren conscients del greuge econòmic que ocasionarien. Per això, la sentència estableix que Banc Sabadell haurà de retornar a la veïna el milió d'euros més interessos que l'afectada va abonar com a conseqüència de les liquidacions negatives causades per aquest 'swap' hipotecari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.