Un alumne del Massachussets Institute of Technology imparteix classes durant un mes al 'Plafa'


  • Comparteix:

L'institut Joaquima Pla i Farreras rep la visita de l'estudiant del Massachussets Institute of Technology (MIT) Mitch Maisel. Durant un mes, Maisel imparteix classes de matemàtiques al centre en el programa MISTI Global Teaching Lab, que la Fundació Catalunya La Pedrera ha portat a Catalunya. Gràcies a aquest programa, els alumnes del Pla i Farreras també aprenen com és el sistema universitari als Estats Units i els detalls d'una de les institucions educatives més prestigioses del món.

L'estada en centres educatius d'altres països forma part del programa del MIT, que anima els estudiants a oferir els seus coneixements en centres educatius estrangers. Es tracta també d'un aprenentatge per als participants al programa, que ensenyen a altres alumnes per primera vegada i aprenen com funcionen els sistemes educatius fora dels Estats Units. Mitch Maisel ha explicat a Cugat.cat que a Catalunya es fa un ensenyament més proper a l'alumne.

Mitch Maisel

Els estudiants aprenen de manera diferent, estan acostumats a un altre sistema i és igual d'efectiu. Estic molt content d'haver-ho pogut experimentar aquí.


L'institut s'ha decidit a demanar el programa com una via per despertar la vocació científica entre els alumnes i perquè coneguin de més a prop una institució de referència com el MIT. Ho ha assenyalat la professora Sònia Bofill.

Sònia Bofill

El fet que els expliqui l'experiència algú tan a prop pot despertar esperits científics que els motivin.


Els alumnes asseguren que el fet que Maisel ofereixi les classes en anglès no és cap problema i valoren la iniciativa. Ho han explicat Carmen Llorente i Toni Soler.

Alumnes

Com que estem a la classe de tecnologia, el MIT és la nostra meta. Arribar al MIT seria l'hòstia. / Realment és una inspiració per intentar pujar el nivell.


En total, 14 centres educatius s'han beneficiat de la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.