Sant Cugat tanca el 2017 amb menys incendis però més metres quadrats cremats que el 2016


  • Comparteix:

L'incendi de la Guinardera va cremar gairebé tres hectàrees / Foto: Parc de Collserola

L'incendi de la Guinardera va cremar gairebé tres hectàrees / Foto: Parc de Collserola

Sant Cugat va patir l'any passat vuit incendis forestals que van cremar 3,2 hectàrees. Són dades facilitades pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola que contrasten amb les de 2016, quan es van produir 22 focs que només van cremar 0,6 hectàrees. L'increment de metres quadrats cremats es deu, sobretot, a l'incendi que va tenir lloc al juny a la zona de la Guinardera, a tocar de la C16, que va afectar gairebé tres hectàrees.

La caiguda del nombre d'incendis forestals ve motivat, especialment, al fet que entre el març i l'agost de 2016, es van produir 10 incendis a Can Boba, a tocar de Cerdanyola.

Pel que fa als focs al casc urbà, el 2017 s'ha tancat amb set focs, un més que a l'any anterior. El cap del Parc de Bombers Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha explicat a Cugat.cat un seguit de mesures que cal tenir en compte per evitar provocar aquests incendis.

Ramon Viladrich

S'ha de cremar amb quantitats petites perquè és més fàcil de controlar. També cal tenir una mitjà per apagar la flama si puja més del compte i no tenir vegetació al voltant que es pugui veure afectada i sobretot apagar les restes.


Més actuacions
L'any passat els Bombers de la Generalitat van realitzar set accions de salvament al medi natural del terme municipal de Sant Cugat. Quatre d'elles van ser desplegaments per trobar persones perdudes, mentre que les tres restants són accions de rescat de muntanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.