Reforç policial temporal a Parc Central, Can Vernet, Can Mates i Volpelleres per prevenir robatoris a llars


  • Comparteix:

Mapa de la zona

Mapa de la zona

La Policia Local, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra reforça temporalment la vigilància a la zona del Parc Central, Can Vernet, Can Mates i Volpelleres per prevenir els robatoris a domicilis. La mesura és fruit de l'anàlisi de dades de l'última Mesa de Coordinació Operativa Policial, formada per l'Ajuntament, el cos de seguretat municipal i els Mossos, que apunta a un augment de casos en aquests indrets.

Això no suposa una disminució del patrullatge en altres zones de la ciutat, sinó un reforç als barris on s'han detectat més robatoris. Així, aquest increment d'agents no és permanent, ja que es mobilitza en funció de les necessitats de la localitat.

Robatoris a la zona on s'intensificarà el patrullatge
Una comunitat del carrer del Pont de Can Vernet ha patit quatre robatoris en l'últim mes. Els lladres han entrat a dues plantes baixes i a dos primers pisos i s'han endut diners, diversos objectes de valor i joies. Els robatoris s'han produït al vespre, quan es fa fosc i els veïns no són a casa.

Com es decideix on s'ha d'intensificar la vigilància?
L'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra es reuneixen cada setmana a la Mesa de Coordinació Operativa Policial. En aquesta reunió es posen sobre la taula les dades més recents relacionades amb la seguretat a Sant Cugat i s'analitza on cal reforçar el patrullatge. D'aquesta manera la policia pot adaptar els efectius a les necessitats de la ciutat.

Què es pot fer per millorar la seguretat als domicilis?
Els Mossos d'Esquadra fan un seguit de recomanacions que ajuden a millorar la seguretat a casa.
- Si heu de sortir de casa tanqueu sempre la porta amb clau.
- Comproveu que les portes exteriors (patis i eixides) així com les finestres estan ben tancades.
- Col·loqueu a les finestres i portes (alumini) pius i/o baldes de seguretat que dificultin l'obertura.
- Si es perden les claus de casa, canvieu el bombi.
- A les comunitats de veïns, no obrir la porta a persones desconegudes, en sortir comproveu que la porta es tanca totalment, així evitareu que entrin persones alienes a la comunitat.
- Instal·leu temporitzadors automàtics que encenguin llums o activin radios i/o equips de musica, aquest fet genera la sensació que hi ha algú al domicili.
- No deixeu al pati escales i objectes que es puguin utilitzar per accedir a les finestres superiors del vostre domicili.
- En el cas de cases adossades, que disposen de estructures comunes (marquesines, balcons annexes o altres), tanqueu bé les finestres i col·loqueu baldes i pius de seguretat, en aquests punts és important col·locar sensors d'alarma. Si es una comunitat de veïns, il·lumineu correctament les zones més fosques i valoreu la instal·lació de sistemes de vídeo vigilància.
- Si disposeu de garatge, tanqueu bé la porta, no deixeu les claus col·locades al vehicle i mireu de no deixar altres objectes de valor (electromèstics).
- Connecteu sempre l'alarma quan no sou a casa. Connecteu-la també a l'hora d'anar a dormir, ens podem evitar sorpreses desagradables.
- Si es guarden objectes de valor al domicili, feu un llistat amb els números de sèrie (electrònica i electrodomèstics). Si són joies anoteu les possibles inscripcions que puguin tenir, feu fotografies de les mateixes, aquest fet ens és de molta utilitat de cara a la possible recuperació dels objectes i a la identificació dels autors dels fets.
- Si marxeu de vacances, eviteu explicar-ho. Si sou fora mireu de ser curosos amb les fotografies que publiqueu a les xarxes socials, doncs poden indicar la vostre absència. Recordeu que els delinqüents també fan servir les TIC (tecnologies de la comunicació).
- Informeu una persona de confiança de la vostre absència, i que aquesta de tant en tant passi pel vostre domicili, per a confirmar que tot és correcte i reculli la vostra correspondència.
- Si teniu contestador automàtic, no deixeu missatges informant de la vostre absència. Podeu activar el desviament de trucada cap els vostres terminals mòbils.
- Si per desgràcia sou víctimes d'un robatori, truqueu al 112 i mireu de no tocar allò que el lladres hagin pogut tocar per preservar possibles indicis. Feu un llistat dels objectes sostrets i adreçeu-vos a les Oficines d'Atenció al Ciutadà de la comissaria dels Mossos. Per fer la denúncia, recordeu que cal portar un document acreditatiu.
- Davant qualsevol soroll i/o persona aliena que us generi sospites, truqueu al 112 i demaneu presencia policial. La policia treballa les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.
- Si teniu una segona residència, és recomanable instal·lar-hi alarma i fer un llistat dels objectes de valor que hi teniu. Demaneu a una persona de confiança que estigui pendent de la vostre propietat i si cal que truqui al 112.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.