Els Bastoners de Sant Cugat treballaran aquest 2018 en la transmissió de valors culturals


  • Comparteix:

Actuació dels bastoners a l'última Festa Major / Foto: Localpres

Actuació dels bastoners a l'última Festa Major / Foto: Localpres

Els Bastoners de Sant Cugat tenen com a objectiu aquest 2018 seguir treballant perquè la cultura popular 'segueixi viva' i fomentar la transmissió de valors com la companyonia i les arrels catalanes a través de l'escola de bastoners. La colla vol mantenir una línia continuista després de celebrar el 25è aniversari durant el 2017, una fita que els ha portat a ser els banderers de la recent rua dels Tres Tombs.

L'entitat encara no ha confirmat el calendari d'actuacions, però preveu poder participar a l'Aplec de Sant Medir ja que cau en dissabte. Els Bastoners de Sant Cugat es mostren satisfets amb la celebració del 25è aniversari i amb la 'bona salut' de la cultura popular a la ciutat.

La membre de la junta Esther Madrona assegura que sempre estaran predisposats a aprofitar les oportunitats que sorgeixen i col·laborar amb la resta d'entitats. Com explica Madrona, un dels puntals de l'associació és l'escola de bastoners, on els infants a partir de tres anys aprenen moltes coses a banda del ball de bastons.

Esther Madrona

Estem aconseguint que l'escola sigui un lloc on els nens aprenen a ballar bastons però també de sociabilització. Ajudem que els infants s'involucrin en la cultura santcugatenca i se la facin seva.


La colla de Bastoners de Sant Cugat està formada actualment per unes 130 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.