CCOO acusa l'Ajuntament d'imposar la zona taronja a Can Sant Joan sense alternatives reals de transport


  • Comparteix:

El sindicat s'ha mobilitzat per donar a conèixer les seves reclamacions

El sindicat s'ha mobilitzat per donar a conèixer les seves reclamacions

Comissions Obreres lamenta que l'Ajuntament hagi elaborat el Pla de la Mobilitat del parc empresarial de Can Sant Joan sense tenir en compte l'opinió dels treballadors. Segons el sindicat, la solució no passa per implantar la zona taronja, ja que és una mesura que repercuteix directament sobre l'economia del treballador. En aquest sentit, CCOO ha criticat 'la voluntat recaptatòria' del consistori i la manca de propostes de transport alternatives per arribar al polígon.

Ho ha explicat a Cugat.cat el secretari general de CCOO del Vallès Occidental i Catalunya Central, Enrique Rodríguez, en la jornada de mobilització que el sindicat ha fet aquest divendres al matí a Sant Cugat per informar als treballadors del polígon de les seves reclamacions.

Enrique Rodríguez

Ens hem trobat és amb una mesura recaptatòria sense tenir preparada les mesures alternatives perquè als treballadors no els costi diners aquesta manera de gestionar la mobilitat.


El sindicat reclama participar a la taula de mobilitat de l'Ajuntament per donar veu als treballadors de la zona afectada i trobar una solució consensuada entre l'administració i els usuaris del polígon. Una de les propostes que posen sobre la taula és la millora de la xarxa d'autobusos, sobretot en hora punta.

En aquesta matèria també demanen que s'estudiï la creació d'un bus al polígon que connecti la zona industrial amb les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies Renfe. Rodríguez ha apuntat que la responsabilitat no és només de l'Ajuntament sinó també de les empreses instal·lades al parc empresarial.

Enrique Rodríguez

Els empresaris també han de contribuir amb un bon servei de llençadora. Tenim infraestructures molt potents com FGC i Renfe per arribar fins aquí, ho hem d'explotar. També hem de parlar amb els operadors perquè les freqüències siguin adients.


Des de Comissions Obreres també exigeixen que es reservi aparcament gratuït per a les persones amb problemes de mobilitat i per als cotxe compartits.

CCOO ha elaborat una enquesta sobre la mobilitat als treballadors, les empreses i les institucions dels polígons de Sant Cugat per detectar les mancances en els desplaçaments a la feina i per impulsar mesures concretes de millora de la mobilitat. Una de les conclusions d'aquest estudi és que l'11% dels treballadors han tingut un accident de trànsit per desplaçar-se a la feina o mentre treballava. El document també recull que només l'1% dels usuaris utilitza l'autobús urbà.

El sindicat es reunirà properament amb l'Ajuntament per negociar com s'implanta la zona taronja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.