La Diada de la No-violència lloa la lluita de Gandhi en el 70è aniversari del seu assassinat


  • Comparteix:

La lluita de Mahatma Gandhi per la pau ha protagonitzat la Diada de la No-viòlencia de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) d'enguany. Amb una lectura dramatizada d'un text de José María Perceval, l'entitat ha recordat aquest diumenge a la plaça Quatre Cantons la tasca del polític indi coincidint amb el 70è aniversari del seu assassinat, que es commemorarà aquest dimarts. Paral·lelament, la Unipau i el Taller Triangle han exposat a la plaça de Magí Bartralot una frontera i diversos dibuixos fets per alumnes de primària de la ciutat per treballar el concepte de l'alteritat i els prejudicis.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, creu rellevant recordar la lluita de Gandhi per aprendre de la seva figura en el context actual.

Arcadi Oliveres

Hauríem d'aprendre molt dels errors de la humanitat, de la seva figura i de moltes d'altres que ens han ensenyat que la violència només genera més violència.


Sota el títol 'Murs', la mostra exposada a la plaça de Magí Bartralot s'ha centrat a reflexionar sobre l'exclusió generada pels murs i les fronteres, i ha treballat l'empatia en relació amb els altres i els prejudicis. L'artista i educadora del Taller Triangle, Eva Navarro, ha destacat el concepte de mirall en què s'ha inspirat el treball realitzat pels alumnes de 4t de primària dels centres L'Olivera, Pi d'en Xandri i Joan Maragall.

Eva Navarro

Està inspirada en aquest concepte de mirall. És el que més va sortir a classe quan treballàvem a l'aula. A una banda del mur hi ha persones i a l'altra també. És com un mirall, els murs els posem nosaltres.


La Diada de la No-violència se celebra cada any el cap de setmana més proper al 30 de gener perquè és la data commemorativa de l'assassinat de Mahatma Gandhi. L'any passat, la Unipau va dedicar-la a la mediambientalista hondurenya Berta Cáceres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.