Desarticulat un grup que havia robat a Sant Cugat pel mètode de l'encastament


  • Comparteix:

Un dels comerços on van entrar a robar / Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels comerços on van entrar a robar / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori amb força a establiments comercials pel mètode de l'encastament. El grup va robar en menys de tres mesos a un establiment de Sant Cugat i set més de l'àrea metropolitana. La policia també els relaciona amb el robatori de mercaderies de camions estacionats en àrees de descans de carretera.

El 19 de gener els Mossos van detenir cinc membres del grup, d'entre 20 i 61 anys, com a presumptes autors de 12 robatoris amb força a establiments comercials i nou robatoris i furts d'ús de vehicle.

La investigació es va iniciar l'abril de l'any passat, quan la policia catalana va constatar que s'havia produït un robatori amb força a una empresa de conserves de Llinars del Vallès. Tres homes encaputxats van accedir a les instal·lacions forçant una de les portes d'accés, i se'n van endur una caixa forta amb diners, joies i altres efectes. Dies més tard una patrulla dels Mossos va localitzar al camí del Mig de El Masnou una furgoneta calcinada amb la caixa forta sostreta.

Fruit de la investigació es va poder determinar que el grup havia participat en diferents encastaments a establiments de telefonia, roba de primeres marques, perfumeria i inclòs una joieria d'importants centres comercials de l'entorn metropolità.

Els assaltants van aconseguir endur-se en algun dels robatoris fins a 35.000 euros en aparells de telefonia i 50.000 en rellotges de luxe. Els productes que sostreien eren immediatament introduïts en els canals de revenda i, en molts casos, al cap d'escasses hores de perpetrar els encastaments.

Els cinc detinguts van passar a disposició judicial el 22 de gener, i el jutge va decretar l'ingrés a presó de dos dels membres i la llibertat amb càrrecs i obligació de comparèixer cada 15 dies a seu judicial de la resta de detinguts.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.