Laura Gené, del col·lectiu Som 27 i més, en crida i cerca per l'ocupació del rectorat de la UAB


  • Comparteix:

Laura Gené, al centre, acompanyada per Xavi Pellicer i Maria Sirvent en la roda de premsa

Laura Gené, al centre, acompanyada per Xavi Pellicer i Maria Sirvent en la roda de premsa

La santcugatenca Laura Gené, del col·lectiu Som 27 i més, ha explicat aquest dijous que té una ordre de crida i cerca per a entregar-li la citació per a una vista oral del cas de l'ocupació del rectorat del la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) 2013. A principis de gener ja es van produir tres detencions i els encausats van quedar en llibertat en poques hores. Ara hi ha quatre membres més del col·lectiu en crida i cerca, entre ells Gené, que assegura que 'no ens amaguem de res' i que tornarien a defensar la universitat pública 'tantes vegades com calgui'. La fiscalia demana per a la santcugatenca una pena de 13 anys i nou mesos de presó.

Els 27 encausats són 25 alumnes, un professor i un membre d'Administració i Serveis (PAS), i la fiscalia sol·licita per a tots ells entre 11 i 14 anys de presó. També s'enfronten a una demanda econòmica de responsabilitat civil d'11.000 euros per les presumptes destrosses al rectorat, una xifra que s'ha rebaixat respecte els prop de 400.000 euros que demanava el fiscal inicialment ja que la UAB no pot demostrar tals despeses.

Laura Gené lamenta la manca de garanties en el procediment judicial, assegura que les ordres de crida i cerca són 'arbitràries' i manté que no van cometre cap delicte.

Laura Gené

És una situació d'inquietud i d'incomoditat però ho vivim des de la fermesa que no vam fer res delictiu. I menys encara que hagi de suposar 14 anys de presó.


El col·lectiu exigeix al rectorat de la UAB que retiri la petició econòmica per danys i demani l'absolució dels encausats o l'arxivament del cas. Gené ha estat acompanyada a la roda de premsa per la diputada de la CUP Maria Sirvent i el membre d'Alerta Solidària Xavi Pellicer que han mostrat el seu suport i solidaritat envers el col·lectiu Som 27 i més.

El ple de l'Ajuntament va aprovar l'octubre de 2016 una moció per donar suport als investigats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.