Les obres de l'avinguda del Baixador de Valldoreix començaran el 2020


  • Comparteix:

L'exposició del projecte s'ha fet aquest dijous a l'EMD / Foto: EMD Valldoreix

L'exposició del projecte s'ha fet aquest dijous a l'EMD / Foto: EMD Valldoreix

Les obres de l'avinguda del Baixador de Valldoreix començaran el 2020. La vocal d'Economia i Participació Ciutadana, Elena Degollada, ho ha explicat a la presentació de l'avantprojecte als veïns, aquest dijous a la sala de plens de l'EMD. L'entitat no ha detallat, però, l'aportació que els veïns hauran de fer en les contribucions especials, tot i remarcar que la intenció és rebaixar el percentatge del finançament veïnal. La iniciativa s'ha presentat en format d'exposició i inclou les demandes que han fet els veïns a cadascun dels cinc trams en què s'ha dividit l'avinguda.

L'EMD adverteix que és un projecte que pot canviar durant el procés, bé sigui per criteris tècnics o bé perquè els mateixos veïns proposin modificacions. Per ampliar la informació envers els veïns, també s'organitzaran visites guiades sobre el terreny el 12 de febrer amb els tècnics que han elaborat l'esborrany del traçat.

Elena Degollada ha obert la porta a canviar l'aportació econòmica que han de posar els veïns en aquestes obres, que habitualment és del 80%, tot i que això no hauria de suposar cap greuge amb la resta de carrers.

Elena Degollada

Intentarem que als veïns no els hagi de costar més que si tinguessin un carrer 'normal' de 10 metres. Quan tinguem el projecte executiu, demanarem ajudes i també, sense fer cap greuge comparatiu, intentarem canviar el percentatge d'aportació habitual.


La proposta aposta per la pacificació del trànsit i la mobilitat sostenible, amb voreres amples, carril bici, zones enjardinades i trams d'un sol sentit de circulació, tot plegat a partir de les conclusions i inquietuds recollides durant el procés participatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.