Un lector de matrícules controlarà l'accés dels vehicles al centre vianantitzat a partir del març


  • Comparteix:

Foto: web Ajuntament

Foto: web Ajuntament

A partir de l'1 de març es posa en marxa un nou sistema d'accés per a vehicles al centre de vianants de Sant Cugat mitjançant càmeres amb lector de matrícula. D'aquesta manera, el sistema amb pilones deixarà de funcionar. Les persones empadronades i les propietàries d'una plaça d'aparcament en aquesta zona podran accedir en tot moment amb els seus vehicles a l'àmbit que els correspongui.

Com funcionarà?
Els vehicles que vulguin entrar a un carrer amb accés restringit s'hauran d'aturar abans del semàfor. Una càmera llegirà la matrícula de la part del darrere del cotxe o moto i la comprovarà a la base de dades. Si la matrícula està autoritzada, el semàfor li donarà pas canviant de vermell a taronja intermitent. Un cop dins de la zona de vianants, els vehicles disposaran d'un màxim de 20 minuts per estacionar. Per a possibles incidències, es manté l'intèrfon amb el centre de control.

Horari dels semàfors
- De dilluns a dissabte: de 10.30 a 14 i de 16.30 a 20.30
- Diumenges i festius: de 10.30 a 20.30
- Cada dia: de 22 a 7
Fora d'aquestes franges horàries, tot i que els semàfors no estiguin en vermell i les pilones continuïn abaixades, l'accés és també prohibit excepte per als vehicles autoritzats.

Qui estarà autoritzat?
El centre de vianants està dividit en nou zones i, en funció d'aquest dibuix, els vehicles autoritzats hi podran entrar i sortir per un carrer o un altre. Les persones empadronades i les que siguin propietàries d'una plaça d'aparcament al centre vianantitzat podran accedir en tot moment amb els seus vehicles a l'espai que els correspongui.

Els horaris de càrrega i descàrrega per als comerciants del centre es manté igual i els semàfors romandran en taronja intermitent. Si un cotxe o una moto accedeix a qualsevol d'aquestes zones sense estar-hi autoritzat, serà sancionat.

Com saber si el meu vehicle està autoritzat?
Cal mantenir actualitzades les dades dels vehicles per poder accedir al centre de vianants. Per donar-se d'alta o per actualitzar les dades cal adreçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). A partir de l'1 de febrer també es pot tramitar a través de la seu electrònica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.