La Farga comença a contractar dones com a docents de primària i secundària arran de la sanció al Viaró


Temes relacionats

El Viaró s'enfronta a una sanció de 50.000 euros per discriminació de les dones en contractació i promoció laboral (28/nov/17)


  • Comparteix:

L'escola la Farga es troba a Mira-sol / Foto: La Farga

L'escola la Farga es troba a Mira-sol / Foto: La Farga

L'escola la Farga ha començat a contractar dones com a docents arran de la sanció de 50.000 euros que Inspecció de Treball li va imposar a l'escola Viaró per discriminació de les dones en contractació i promoció laboral. Des d'aquest gener, ja hi ha professores a primària i secundària al centre de l'Institució Familiar d'Educació (IFE), que se sumen a les d'educació infantil, on totes les contractades són dones. El centre planifica 'una incorporació progressiva' de la dona al claustre.

El director de comunicació de l'IFE, Albert Cortés, assegura que és una decisió que ja s'estava valorant per a les 11 escoles del grup i que la sanció al Viaró, que pertany directament a l'obra corporativa de l'Opus Dei, només ho ha 'accelerat'. Segons Cortés, el claustre mixte en escoles diferenciades s'aplica en altres centres estrangers 'amb bons resultats'.

Albert Cortés

Era un model que portàvem temps estudiant i ja ho apliquem en algunes escoles. És cert que la inspecció al Viaró ho ha accelerat una mica.


La fundació, això sí, planeja fer els canvis progressivament per no afectar la 'qualitat de l'educació als centres'. Cortés ha esgrimit que fins ara les ofertes eren 'públiques i es contractaven tant dones com homes', ja que les feia la fundació i després les repartia pels centres 'segons les necessitats', el que representava que les dones anaven a escoles de nenes i els homes a les de nens.

Ara per ara, l'IFE ha començat a equilibrar els claustres mitjançant intercanvis entre centres i noves contractacions, això sí, ha advertit Cortés, 'sense afectar els drets dels professors ja contractats'.

El Viaró, a l'espera de recurs
El col·legi Viaró espera a la resolució del recurs que va presentar davant Inspecció de Treball sobre la multa abans de prendre qualsevol decisió sobre el claustre. L'escola està preparant amb el departament de Treball els detalls de la política que seguirà en el futur per ajustar-lo a la regulació. Responsables del centre han explicat a Cugat.cat que la seva intenció és 'complir la llei' i si per això cal equilibrar el claustre, ho faran. Segons assenyalen, l'organització a la qual pertanyen, la International Boys' School Coalition, ja té experiències amb professors mixtes arreu del món i ho aplicaran al Viaró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.