Humana recupera més de 192 tones de roba usada a Sant Cugat durant el 2017


  • Comparteix:

Punt de classificació de roba de la Fundació Humana

Punt de classificació de roba de la Fundació Humana

La fundació Humana Fundación Pueblo para el Pueblo va recuperar a Sant Cugat més de 192 tones de roba usada durant el 2017. La xifra suposa un increment del 4,6% respecte l'any passat i situa el municipi com una de les poblacions de Catalunya que més roba va donar. L'entitat fa un tractament al 62% de la roba que recull per reaprofitar-la i exportar-la majoritàriament a països d'Àfrica com Angola, Guinea Bissau i Moçambic. Des d'Humana apunten que la reutilització i reciclatge de la roba evita l'emissió de 610 tones de diòxid de carboni (CO2), ja que es redueixen els residus als dipòsits controlats i a les plantes incineradores.

Els 52 contenidors que Humana té a Sant Cugat han permès recollir 192.654 de quilos de tèxtil usat i donar-li una segona vida a tot tipus de roba, calçat, complements -com cinturons, corbates i barrets- i tèxtil de la llar. L'entitat valora l'augment de xifres respecte el 2016. Ho ha explicat el responsable de comunicació de la fundació a Catalunya, Joan Carles Montes.

Joan Carles Montes

Nosaltres entenem que això és el reflex d'un augment de la confiança dels ciutadans en un sistema de gestió eficaç i transparent de la roba usada.


La reutilització de la roba evita que moltes d'aquestes peces siguin cremades i per tant estalvia l'emissió 3,169 quilos de CO2, segons dades de la Comissió Europea. El residus tèxtils són la fracció de recollida selectiva amb un potencial d'aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l'orgànica o el plàstic. També és la que té un percentatge de valorització més alt, per sobre del 90%. La fundació insisteix que encara falta fer molta feina de conscienciació a la ciutadania, ja que actualment només una de cada deu peces que ja no volem es reaprofita.

Joan Carles Montes

La reutilització, l'allargament de la vida és fonamental. Tan bona opció és donar-la a un familiar, a la parròquia o a un contenidor d'un gestor autoritzat. Pensem que tota aquella roba que llencem al a brossa va a parrar a un abocador on és llençada o incinerada.


Del 62% de roba que es prepara per a la reutilització, Humana en destina un 13% a les botigues de segona mà del país i un 49% s'exporta i es ven a preus de mercat, principalment a l'Àfrica. Pel que fa a la resta de material, el 28% es ven a empreses de reciclatge per a què elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps), el 6% es destina a valorització energètica i només un 4% s'envia a un centre de tractament de residus perquè no se li pot donar cap altre ús.

Humana duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també té projectes locals d'ajuda social, començant per la creació de llocs de treball inclusius i estables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.