L'Anuari Mèdia.cat del Grup Barnils denuncia 139 incidents violents en defensa de la unitat d'Espanya


  • Comparteix:

Ous contra la pancarta de suport als 'presos polítics', instants abans que fos arrencada en la concentració unionista del 6 de novembre

Ous contra la pancarta de suport als 'presos polítics', instants abans que fos arrencada en la concentració unionista del 6 de novembre

L'Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics del Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) d'aquest any denuncia els incidents 'violents' amb motivació 'política' en defensa de la unitat d'Espanya que han tingut lloc a Catalunya entre el 8 de setembre i l'11 de desembre de 2017. El recull, que menciona la concentració unionista de Sant Cugat de novembre passat, torna a treure a la llum una sèrie de reportatges en profunditat sobre temes 'silenciats' o 'maltractats' pels mitjans convencionals.

'En nom d'Espanya' és una investigació del fotoperiodista Jordi Borràs que recull 139 incidents 'violents' i alerta que han estat 86 agressions físiques amb un mínim de dos casos de violència sexual. El conjunt d'incidents que denuncia es poden consultar en un llistat complet que ofereix el llibre.

Es tracta d'incidents que s'han detectat i contrastat a partir de fonts periodístiques, policials i testimonials. S'expliquen breument incidents viscuts arreu del territori en municipis com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat o Sant Cugat.

L'Anuari també publica un reportatge de la periodista Nora Miralles que explica com diverses empreses amb una forta presència als Països Catalans són algunes de les principals beneficiàries dels fons europeus de seguretat i control de fronteres d'agències com Frontex.

De nou l'Anuari Mèdia.cat s'ha finançat a través d'una campanya de micromecenatge a Verkami que va tancar amb 8.980 euros recaptats gràcies a l'aportació de 351 mecenes. El treball rep la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de sis universitats dels Països Catalans. El projecte també té el suport econòmic de la Fundació Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.