El Viaró reorganitza el claustre docent per incorporar professores a totes les etapes


Temes relacionats

La Farga comença a contractar dones com a docents de primària i secundària arran de la sanció al Viaró ( 2/feb/18)

El Viaró s'enfronta a una sanció de 50.000 euros per discriminació de les dones en contractació i promoció laboral (28/nov/17)


  • Comparteix:

Imatge del centre / Foto: Viaró

Imatge del centre / Foto: Viaró

L'escola concertada Viaró Global School ha reorganitzat el seu claustre docent per incoporar professores a totes les etapes educatives i 'ajustar-se millor' a la legalitat vigent en matèria d'igualtat. La mesura arriba després de la sanció de 50.000 euros imposada al centre per Inspecció de Treball per vulnerar els principis d'igualtat de gènere en la seva política de contractació i promoció laboral del personal. Així ho ha comunicat l'escola a les famílies en una carta, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, on també explica que s'han actualitzat els criteris de contractació de nous docents, que a partir d'ara podran ser tant homes com dones a tots els nivells educatius, una política que fins ara només s'aplicava a infantil.

En l'escrit, signat pel director del Viaró, Joan Planagumà, es comunica que aquest ajustament a la legalitat es farà 'd'acord amb el caràcter propi i sense perjudicar els drets de la plantilla actual'. En aquest sentit, la direcció insisteix que ' això no condiciona el model d'educació diferenciada del Viaró', amb el qual diu estan compromesos.

El cap de comunicació del Viaró, Pablo Lozano, ha explicat a Cugat.cat que els nous criteris ja s'han aplicat i estan aprovats per totes les instàncies del centre. En concret, s'ha implementat una nova organització del personal i s'han modificat els criteris de contractació. L'objectiu és 'ajustar-se a la interpretació de la llei' que fa el departament de Treball, una mesura que fins ara no havia estat necessària fins a la sanció, segons argumenta el centre, que forma part de la International Boys' School Coalition. Tot i que l'escola ha presentat un recurs d'alçada contra la resolució d'Inspecció del Treball, ja que considera que no discrimina en la contractació, manté que la seva voluntat és complir amb la interpretació legal.

Altres escoles com la Farga, de l'Institució Familiar d'Educació (IFE), també han començat a contractar dones com a docents arran de la sanció imposada al Viaró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.