El seminari d'hivern de la Unipau aborda aquest cap de setmana la relació entre pobresa i salut


  • Comparteix:

La inciativa té lloc aquest divendres i dissabte a la Casa de Cultura

La inciativa té lloc aquest divendres i dissabte a la Casa de Cultura

El seminari 'Pensament per la pau', organitzat per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), aborda aquest divendres i dissabte les relacions entre la pobresa, la salut i la pau al món. Aquesta 15a edició de la iniciativa vol aprofundir en com incideixen les guerres i les diferències econòmiques en la salut de la població, i buscar 'el perquè del per què ens posem malalts'. Entre divendres al vespre i dissabte al matí, a la Casa de Cultura i amb entrada gratuïta, es faran xerrades i taules rodones amb ponents destacats del món mèdic.

La introducció del seminari anirà a càrrec d'Arcadi Oliveres, president de la Unipau, i de Montserrat Garcia, coordinadora del servei de Medicina Interna de l'Hospital General de Catalunya (HGC). La doctora Garcia defensa que la medicina ha de buscar les causes de les malalties i que per això cal tenir en compte l'entorn socioeconòmic dels malalts.

Montserrat Garcia

Per estar sa també has de poder menjar, tenir un sostre i tenir uns mínims que et permetin desenvolupar-te com a persona i tenir les atencions necessàries, com ara les vacunacions.


Precisament les desigualtats i els determinants socials de la salut protagonitzaran la ponència de divendres a dos quarts de vuit del vespre, a càrrec del doctor Alberto Ruiz Cantero, expresident de la Societat Andalusa de Medicina Interna. Dissabte al matí, a partir d'un quart de deu, hi haurà una primera taula rodona sota el títol 'Malalties que maten més que bales', la qual comptarà amb el director del programa de salut internacional de l'ICS, el doctor Israel Molina i la cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la Vall d'Hebron, la doctora Magda Campins.

A un quart de dotze està prevista una xerrada sobre les ciutats saludables a càrrec de la doctora Helen Cole, investigadora de l'IMIM. Tancarà el seminari la directora gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), la doctora Candela Calle, que parlarà sobre els valors i la responsabilitat social del sistema de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.